Dolaylı yoldan tüm maaşa haciz konması ve aile ikametgahında icra
merhaba
bankalara yaklaşık olarak 100 bin lira gibi kart ve kredi borcum bulunmaktadır. Taksitlendirme yapmış olmama rağmen ödeme yapamıyorum maaşımın 4/1 haciz geldi fakat maaşımın yarısı kesiliyor sosyal yardım ve primlerimin hepsine gelmiş haciz bu yasalmıdır diğer bankalardanda haciz gelmeye başladı ayrıca kalan maaşımın yattığı bankayada borcum olduğundan maşımın kalanıda banka bloke koyup parayı alıyor geçinebilmem için hiç para kalmıyor borç benim borçum tabikide ödemek istiyorum fakat hayat işte ayrıca ikametgahım aile yanında gözüküyor ama arkadaşlarımda kalıyoruz eşimle birlikte ev haczi olduğunda ailemin eşyalarına haciz gelirmi gelmemesi için ne yapmam gerekir borclardan dolayı hapis cezası alırmıyım çok teşekkürler
Cevap: Bir Kaç Sorum Olacaktı Yardımcı Olurmusunuz
Banka kafasina gore maasiniza el koyamaz. hemen ihtarname cekin, yaptiginin hukusuz olugunu, maasinizin kesilmesine izin vermediginizi bankaya bildirin. bunu dilekce ile de yapabilirsiniz ama dikkate almazlar. konuyu bankaya ilettikten 30 gun sonra musteri iliskileri hakem heyeti ve bddk'ya sikayet edebilirsiniz.
Cevap: Dolaylı yoldan tüm maaşa haciz konması ve aile ikametgahında icra
diğer sorularımada cevap verebilirmisiniz rica etsem çok teşekkürler şimdiden
Pardon ilk cevap biraz aceleye gelmis. Elimden geldigince cevapliyim. REsmi ikametgahiniz ailenizin yani ise bu eve haciz gelebilir. Ancak onlerine gelen herseyi alamazlar. Televizyon, buzdolabi vs temel ev esyalari ancak iki tane olmalari durumunda haczedilebilir. Borcunuzdan dolayi hapis cezasi almazsiniz ancak icra dairesine yalan beyanda bulunmayin. Bankanin maasiniza el koymasi konusunda siz haklisiniz mutlaka itiraz edin sikayetci olun.
Gecmis olsun
Ek olarak borcunuz için kesinlikle tahahüt imzalamayın.!
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
Banka kafasina gore maasiniza el koyamaz. hemen ihtarname cekin, yaptiginin hukusuz olugunu, maasinizin kesilmesine izin vermediginizi bankaya bildirin. bunu dilekce ile de yapabilirsiniz ama dikkate almazlar. konuyu bankaya ilettikten 30 gun sonra musteri iliskileri hakem heyeti ve bddk'ya sikayet edebilirsiniz.
Maaşını aldığı bankaya olan borç henüz icralık olmamış anladığım kadarıyla.Bu yüzden bankanın yaptığı işlem maaş kesintisi değil,kredi taksidini maaştan ödemek onlar için..Buna da alacaklı kredi sözleşmesinde okumadan imzaladığı o kağıtlarda izin vermiştir mutlaka kanaatindeyim..
maaşı aldığın bankayı değiş Emekli aylıklarına SGK alacakları ve nafaka borcu dışında kimse haciz getiremez ama siz izin (muvafakat) verirseniz haciz gelir, muvafakatı kaldırırsanız da haciz sona erer.