Hisseli arsama diğer hissedarlar ev yapmış
iyi günler 999/172 metre hisseli arsama diğer hisedarlardan iki si on yıl önce ev yapmış.Bu durum da ne yapabilirim lütfen yardım istiyorum.
Cevap: Hisseli arsama diğer hissedarlar ev yapmış
Alıntı:
onrbab rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler 999/172 metre hisseli arsama diğer hisedarlardan iki si on yıl önce ev yapmış.Bu durum da ne yapabilirim lütfen yardım istiyorum.
konuyumu anlatamadım zor bir sorumu sordum anlayamadım.Arsanın tamamı 999metrekare toplam 5 hisseli benim hissem 172 metrekare hissedarlardan ikisi iki ayrı ev yapmışlar geriye arsa kalmamış ne yapabilirim diye yardım istiyorum.
Eşit şekilde paylaşma yapamayacağınıza göre Taraflar ile anlaşıp hissenizi satıp bedeliniz alacaksınız. Razı olmazlar ise ortaklığın giderilmesi davası açacaksınız. Yer bölünemiyorsa satışa çıkar. Satış nedeni ile hissenize düşen bedeli alırsınız.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Eşit şekilde paylaşma yapamayacağınıza göre Taraflar ile anlaşıp hissenizi satıp bedeliniz alacaksınız. Razı olmazlar ise ortaklığın giderilmesi davası açacaksınız. Yer bölünemiyorsa satışa çıkar. Satış nedeni ile hissenize düşen bedeli alırsınız.
Sayın ceceli341 bilgilendirmeniz için size çok teşekkür ederim.:ok