sözleşme feshi ve kamuya geçiş
Uzun bir süredir iş arıyorum.Özel sektöre yaptığım başvuru için kabul aldım, önümüzdeki hafta sözleşme yapmak istiyorlar.Sözleşme yapmak istedikleri tarihten 2 gün sonra kamudaki bir pozisyon için yazılı sınava gireceğim.Bu sebeple özel sektör kuruluşuna ileri bir tarihte işe başlayacağımı belirttim.Bu davranışım etik olarak problemli biliyorum ama tekrar işsiz kalmaktan korkuyorum, önceki işimde işveren ihbar süresine uymadan ekonomik sebeplerle sözleşmelerimizi fesh etti.Kamudaki sınavın sonucu özel sektöre verdiğim işbaşı tarihinden önce ilan edilecek.Bu durumda sınav sonucunu öğrendikten sonra özel sektörde deneme süresi kapsamında işe başlayıp sonra istifa etmem kamuda istihdamım açısından sorun oluşturur mu? İşe başlama tarihinde özel sektörde işbaşı yapmazsam ne gibi bir yaptırım söz konusu olur?
Cevap: sözleşme feshi ve kamuya geçiş
Özel sektörde sözleşme yapıp da işe gitmemenin bir yaptırımı yok. Sadece ihbar önellerine uyulması gerekiyor ki zaten kanunda belirtilen sürelerden önce kamuya geçip geçmeyeceğiniz belli olacağından ihbar tazminatı da ödemezsiniz. Yeter ki işyerinde herhangi bir suç işlememeye özen gösterin, şirket mallarına zarar vermeyin...
Cevap: sözleşme feshi ve kamuya geçiş
Sayın Litigation, yanıtınız için çok teşekkür ederim.