İnternet Üzerinden Bir Suç İçin Hakkımda Şikayet Var
Merhabalar, patolojik kumar bağımlısı bir gencim. Daha önceden internet üzerinden işlediğim bir suçtan dolayı hakkımda şikayet var. Savcı ifademi aldı. Şuan mahkeme olmadı henüz. Savcının dediği suç küçük gelebilir sana ama ceza alma ihtimalin yüksek kamu davası olur dedi. Şimdi ben mağdurun zararını karşılayacağım fakat kişi ile hiç görüşmedim henüz. Bu zararı ne zaman karşılamalayım ve elimde belge olması için nasıl ödemeliyim şahsa? Daha önce sabıkam yok. Şimdi mi ödemeliyim yoksa mahkemeyi mi beklemeliyim. Askerim şuan izine geldim yardımcı olun lütfen
Cevap: İnternet Üzerinden Bir Suç İçin Hakkımda Şikayet Var
Mağdura parayı bankadan gönderin. Ama öncesinde bir uzlaşma metni yazın. Bu metinde parayı aldığını, şikayeti olmadığını yazsın. Mahkemeye gelerek de şikayetçi olmadığını belirtsin. En doğrusu ise bizzat bir avukata gidip, dosyayı inceleyerek sizi yönlendirmesini sağlayın. Çünkü şikayetten vazgeçme halinde kamu davası yine yürüyeceğinden 1/6 indirim alırsınız. Oysa bir avukat desteği ile beraat dahi alabilirsiniz. Uzlaşmayı avukat organize ederse sizin için daha iyi olacak.