Yaralama suçundan sonuçlanan davada tanık beyanları
Öncelikle merhabalar, Yüzde sabit eser kalacak şekilde yaralanmada 4 sanıklı (sanıklardan biri benim) olayda bir darp müdahelem olmadığı halde hakim tanık beyanları kamera kayıtlarında 23 saniyelik bir kayıp olmasından ötürü 4 sanığa olayı kimin yaptığı anlaşılmamasından ötürü 3yıl 4 ay hapis cezası verdi.Fakat davalar devam ederken ben arkadaşla görüştüğümde (müşteki ile) benim olaya karışmadığımı anladı ben 2. duruşma günü şikayetimi çektiğine dair beyanda bulundu. Müşteki ve tanıklara fotoğrafımızı göstererek yapılan teşhiste arkadaşlar olay yerinde idi darp edip etmediklerini bilmiyoruz şeklinde ifade vermişler.Hakim bey kamu davası olduğu için müştekinin beyanını değerlendirmeye almadı.Ben diğer tanıklardan olaya karışmadığıma dair beyan vermelerini istedim, dava sonuçlandıktan sonra beyanda bulundular fakat bu beyanlar temyiz aşamasında bana fayda sağlar mı? TCK 53/1 maddesince devlet memuru olmamı engelleyen bir ibare var ben dava sonuçlanana kadar suçlumuyum (memuriyetimi engeller mi?).Ve bu beyanlar temyiz aşamasında bana ne kadar yardımcı olur. Daha önce hiçbir suçum yok üniversite öğrencisiyim ve aday milli sporcuydum şimdi bütün herşey alt üst oldu.Kimse net birşey söylemediği için hayata karamsar bakıyorum şimdiden yardımcı olacak avukat abilerime , ablalarıma teşekkür ediyorum. Forum kurallarına uygunsuz birşey yazdıysam şimdide özür dilerim
Cevap: Yaralama suçundan sonuçlanan davada tanık beyanları
Şahit beyanları ve müşteki beyanı olaya (darp) karışmadığınızı beyan etmeli idi. Yoksa tek başına şikayetten vazgeçme beraat alınmasına yetmez.