Bu durumda eve haciz gelir mi ?
Herkese selamlar,
Ben bir bankadan 40 bin TL kredi çekmiştim uzun bir süre hiç aksatmadan ödedim fakat 6 ay önce iş yerimden ayrılmak zorunda kaldım.Bu süre içerisinde aldığım tazminat ile banka borcunu ödemeye devam ettim ama bu süre içerisinde iş bulamadım ve aldığım tazminat da bitti.Bankaya şu anda 20 bin civarı borcum kaldı.Bu aydan sonra muhtemelen ödeyemeyeceğim.
Ben şu anda çalışmıyorum ve üzerime kayıtlı herhangi bir malım yok.Anne babamla kalıyorum , kaldığımız ev ise kardeşimin üzerine.Benim merak ettiğim şu , ben bu borcu ödemezsem eve haciz gelir mi ? Bu borçtan ailemin haberi yok , ailem bu konularda çok hassas eve haciz gelirse psikolojik olarak da çok kötü olacağım.Ev benim olmadığı için eve haciz gelir mi ? Yoksa iş bulduktan sonra maaşımdan mı kesilir?
Teşekkürler
Cevap: Bu durumda eve haciz gelir mi ?
Bankaya sayet hic odeme yapmazsaniz yaklasik 3-4 ay icinde dosyaniz icralik olur. Bunu müteakip icra dairesinden ev adresinize bur ödeme emri gelir ve borcun tamamini 7 gun içerisinde odemeniz talep edilir. 7 gun icinde odemez ve ya borca itiraz etmeyip kabul ederseniz alacakli ev haczi de dahil her yola gidebilir. Her ne kadar ev haczi bi tehdit olarak kullanilsa da fiiliyatta mesakatli bir istir. Hacze geldiklerinde kisinin yasamini idame etmesi icin gerekli esyalarini haczedemezler. Ancak bu esyalardan iki tane olursa bir tanesi haczedilebilir. Tabii tum degerli esyalar, ziynet esyari haczedilebilir. Faturasi olan ve sizin adiniza olmayan esyalar haczedilemez.*
Alıntı:
xyxcyp rumuzlu üyeden alıntı
Bankaya sayet hic odeme yapmazsaniz yaklasik 3-4 ay icinde dosyaniz icralik olur. Bunu müteakip icra dairesinden ev adresinize bur ödeme emri gelir ve borcun tamamini 7 gun içerisinde odemeniz talep edilir. 7 gun icinde odemez ve ya borca itiraz etmeyip kabul ederseniz alacakli ev haczi de dahil her yola gidebilir. Her ne kadar ev haczi bi tehdit olarak kullanilsa da fiiliyatta mesakatli bir istir. Hacze geldiklerinde kisinin yasamini idame etmesi icin gerekli esyalarini haczedemezler. Ancak bu esyalardan iki tane olursa bir tanesi haczedilebilir. Tabii tum degerli esyalar, ziynet esyari haczedilebilir. Faturasi olan ve sizin adiniza olmayan esyalar haczedilemez.*
Cevabınız için teşekkürler. Benim merak ettiğim asıl konu icra gelen evin borçlunun kendi evi olması zorunda değil mi ? Borçlu herhangi birisinin yanında kalıyorsa o eve de haciz gelebilir mi ?
Borçlunun kayıtlı olan veya tesbit edilen ikamet adresine gidilir.