Çocuğun fiziksel ve zihinsel olumsuz şartlarda yaşaması velayet hakkını etkiler mi?
eşimle anlaşmalı boşanacağız fakat her iki tarafta çocuğun velayetini vermek istemiyor sorum şu , eşimin babası daha önceden reşit olmayan kişilerle fuhuş yapmak ve yaptırmaktan ceza evinde yattı , abisi ise bıçakla kendi kollarını falan kesti ben çocuğumun burada fiziksel ve zihinsel olumsuz şartlarda olmasını öne sürerek velayeti babaya aldırma ihtimalim var mı oğlum 3 yaşında bu arada
Cevap: Çocuğun fiziksel ve zihinsel olumsuz şartlarda yaşaması velayet hakkını etkiler mi?
Dava öncesi gelen bilirkişi heyetine bende eşimin abisinin psikolojik rahasızlığı olduğunu kendini bir odaya kapatıp yangına sebebiyet verdiğini belirttim bilirkişi heyeti raporuna abisinin psikolojik durumunun raporunun çıkması şartına bağlayıp çocuklsrın geçici velayetini bana verdi..
Merak ettiğim şahıs normal görünen ama psikolojik bir rahatsızlıktan yüzde yetmiş raporlu biri bu rapor tesbit edilirmi ? Hakim geçici velayette dikkate almış olması umut verici