Asliye Hukuk Mahkemesi ödediğim borç için dava açıldı tensip zaptı geldi
Değerli site üyeleri cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Bir arkadaştan elden iki ayrı tarihte geçen sene bir 10.000 tl bir de 6.000 tl borç alınıyor.Karşılığında 10.000 tl için senet veriliyor ve icraya konuluyor bu senet icra dairesi hesabına ödenip borç bitiyor.Burada sorun yok.
Fakat 6.000 tl borç için senet verilmiyor ve elden bu para da geri ödeniyor,ödendiğine dair tanık yok ,yazılı belgede yok.Fakat borç alındığını alacaklı için şikayette bulunulduğundan savcılık ve karakol ifadesinde kabul ediyor borç aldım senet vermedim ama ödedim diyor.
Şimdi alacaklı hiçbir alacağı olmadığı halde,asliye hukuk mahkemesinde dava açmış ve tensip zaptı geldi ,dilekçede savcılık ve karakolda borç alındığını kabul edildiği yazıyor ,bu ifadeden sonra zaten bu borç ödendi.Fakat şimdi ispat edemiyoruz.Cevap dilekçesi yazılacak.
Sizlerden ricam,bu konu hakkında ki yargıtay kararı aradım bulamadım varsa yazarsanız memnun olurum.
Bir de icraya ödediğim halde seneti aldığım halde borç ödenmedi denmiş bu durum ve konu hakkında bilgi ve görüşlerinzi rica ediyorum.Teşekkürler
Cevap: Asliye Hukuk Mahkemesi ödediğim borç için dava açıldı tensip zaptı geldi
Değerli üyeler cevaplarınız için çok teşekkür ederim eğer cevap yazarsanız çok sevinirim