Eve gelen ziyaretçi hırsızlık yaptı! Ev sahibi sorumlumu?
Merhaba,
Bir evde kiracı olarak oturuyorum. Sozleşme benim uzerime. 4 yıl once yanıma, kira bolünsün diye bir arkadaş aldım.
Ev 3+1 oldugundan geçen hafta 2. bir kişi daha almak için ilan verdim.
Bir şahıs aradı ve gorüşüp eve gelmesini kabul ettim. Ev arkadaşıma " ben bu şahsı alıyorum " dedim. O da " tamam kabul " dedi.
Akşam ben yokken şahıs eve gelmiş ve ev arkadaşım salona buyur etmiş kendisini. Ben de eve geldim ve bir kaç saat oturduktan sonra kalkıp ailemin evine gittim ve gece orda kaldım.
Ertesi gün ev arkadaşım yokken, şahıs onun laptop ve fotograf makinasını çalıp evi terketmiş. Telefonunu arıyoruz ama açmıyor ve sonra telefonu kapattı tamamen.
Ev arkadaşımla karakola gittik ve kendisi, şahıstan şikayetçi olarak, aynen yukardaki ifadeyi polislere verdi. Ama ertesi gün bana " O şahsı sen aldın, hırsızlık senin yüzünden oldu, evin güvenligini saglamak zorundasın benim zararımı sen karşılıycaksın, yoksa seni savcıya şikayet ederim " demeye başladı!
Sizce benim bir kanuni sorumlulugum varmı? Cezai sorumlulugum olabilirmi? Karakoldaki ifadesini degiştirip, sonradan beni suçlayabilirmi rahatça, ve savcı bu ifade degisikligini kabul edermi?
Yardımlarınız için teşekkürler.
Cevap: Eve gelen ziyaretçi hırsızlık yaptı! Ev sahibi sorumlumu?
Burada sizin kusurunuz yok. Evin güvenliği size değil emniyet teşkilatına ait. Eşyayı sizin çaldığınızı söylemediyse hırsızlık suçuna doğal olarak da ortak olmamış sayılıyorsunuz. Aklıma hırsızın hiç mi suçu yok geldi (Nasreddin Hoca).
Cevap: Eve gelen ziyaretçi hırsızlık yaptı! Ev sahibi sorumlumu?
benim anlamadığım 3 odalı bi ev iki kişiydiniz 3.kişiyi aldınız. 3 odalı bi ev için makul bi durum.eve yeni alınmış birine güvenip bu eşyaları neden evde ve çalınabilecek bi yerde bırakıyor. olay bence "eşşeği sağlam kazığa bağla komşuyu hırsız çıkarma " olayıdır.