Sicil notuna itiraz dosyasını kurumum Danıştay'a yollamış
2004 yılında başlamış olduğum memuriyet hayatımda aynı sicil amiri tarafından verilmiş olan sicil notlarımdan 2006 (83) ve 2007 (70) olarak verilmesi işlemine itiraz için 2013 yılında idare mahkemesine başvurmak istedim. İlk verdiğim dilekçemde iki yılı da birlikte yazmıştım. Yazmamalıymışım bunu sonradan öğrendim. Ama hem zaman kaybettim hem de 100 küsur lira.
Yılları ayrı ayrı yazarak yine 2013 yılında tekrar başvurdum. 200 küsur lira başvuru harcını tekrar yatırdım. Talebimde 2006 ve 2007 yılı sicil notlarımın tekrar değerlendirilmesi ve bu işlem nedeniyle yoksun kaldığım parasal ve özlük haklarının tarafıma iadesini belirttim. 2015 yılı ocak ayında karar geldi.
Her iki karar da aynı;
…dava konusu işlemin iptaline, davacının tazminat talebinin reddine, yargılama giderinin 50,60 TL kısmı davacı üzerine bırakılması, kalan 50.60 TL giderin ise davalı idareden alınarak davacıya verilmesine, 659 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 14/1 maddesi ve Avukatlık asgari ücret tarifesi uyarınca belirlenen 750 TL vekalet ücretinin davacıdan alınarak davalı idareye verilmesine….karar verilmiştir.
Bu kararlara istinaden iki dosya için ayrı ayrı masrafın yarısını, karşı tarafın vekalet ücretinin tamamını (750 TL X 2) ödedim. Ayrıca kurumum her iki davayı da Danıştay’a temyiz de bulunmuş. Daha benden ne alacak anlamadım. O dilekçesinde de notları zaten olumlu verdik 100 vermek zorunda değiliz gibi anlamlar içeren cümleler kurmuş. Emsal olarak İstanbul 10. İdare mahkemesinin E:2008/1118-K:2009/202 sayılı kararı göstermiş.
Talep olarak temyizin kabulünü, yürütmenin durdurulmasını, mahkemenin verdiği kararın bozulmasını, yargılama ve temyiz giderleri ile 659 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 14.maddesi uyarınca vekalet ücretinin davacıya yükletilmesine karar verilmesini istemişler.
Ben de danıştaya talep, bilgi dilekçesi vermelimiyim? Sonuç ne olur? Tekrar mı temyiz mahkeme masrafı ve vekalet ücreti ödeyeceğim? Sicil notumu hakkaniyete uygun ver dedim başıma gelmeyen kalmadı.
Tüm bu olanlara karşı ben ne yapabilirim?
Cevap: Sicil notuna itiraz dosyasını kurumum Danıştay'a yollamış
Bilen bir arkadaş yardımcı olabilirmi
Cevap: Sicil notuna itiraz dosyasını kurumum Danıştay'a yollamış
Size İdare'nin temyiz dilekçesi tebliğ edildi ise bu temyize itirazlarınıza bir dilekçe ile ilgili daire'ye yazabilirsiniz.