Herkese merhaba .
Bankalardan Çektiğim kredi dosya masraflarını almak için tüketici Hakem Heyetine 31.01.2014 Tarihinden başvurdum. 6 Adet dosya masrafı 1 tane de yapılandırma ücreti adı altında. Aradan Geçen 1 yılın sonunda 11.02.2015 Tarihinde Kararlarım çıktı . 6 tanesi sonuçlandı. Yapılandırma olan 1 taneside il hakem heyetine sevk edildi.
Karar çıkan 6 tanesinden 2 tanesini karar kağıdı gelmeden telefonuma gelen mesajla bankalara başvurarak aldım. Geriye kalan 4 tanesinin kararları da henüz elime ulaşmamıştı. bende tüketici hakem heyetine giderek kararları elden almak istedim. 17.04.2015 Tarihinde Hakem heyetine gittim . Kararların 11.02.2015 Tarihinde adresime gönderildiği 26 .02.2015 tarihinde adreste bulunulmadığından kendilerine geri döndüğünü söyledi. Bende hepsini elden aldım. Sormak istediğim :
Lehime sonuçlanan 4 kararın postaya gönderilme tarihleri 11.02.2015 . Aynı gün bankaya da gönderiliyor bildiğim kadarıyla . 21.04.2015 Tarihinde Garanti ve finans bankasına gittiğimde kendilerine ulaşan bir karar olmadığını söylediler. Karar çıkıp aradan 2 ay geçmesine rağmen bir karar nasıl ulaşmaz.? Tüm kararlarda banka belirtilen süre zarfında savunmasını yapmamıştır diyor. paramı alabilmek için Süreci hızlandırmak adına nasıl bir yol izlemem gerekiyor. aynı tarihte çıkan 6 karardan 2 tanesini alırken geriye kalan 4 tanesi neden gecikiyor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Ayrıca İl hakem heyetine gönderilen dilekçe takibini nereden yapabilirim.