Asliye Hukuk Mahkemesi alacak davası duruşmasız mı sonuçlanır
Merhabalar sayın üyeler cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Hakkımda Asliye Huku Mahkemesinde ödünç verme sözleşmesinden dava açıldı davalıyım uyapta sadece tensip zaptı hazırlandı diyor.
Sorum ise;
1-Duruşma yazmıyor duruşmasız mı olur,yoksa duruşma günü sonradan mı verilecek?Ön inceleme gibi birşey araştırdım ama bilmiyorum.
2-Borcum da bu kişiye yok ben ona senet vermiştim onu da ödedim aldım şimdi ne yapmam gerek?
Teşekkürler
- - - Updated - - -
Sayın üyeler konu hakkında bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.Teşekkürler
Cevap: Asliye Hukuk Mahkemesi alacak davası duruşmasız mı sonuçlanır
Tensip zapti yargilama usulune iliskin bilgiler icetir kisa sure sonra dava dilekcesiyle birlikte size teblig edilecektir. Tebliğ tarihinden itibaren iki hafta cevap sureniz var karsi tarafin tum iddialarina elinizdeki delillerle tanik beyanlariyla cevap verin. Akabinde karsi taraf iki hafta icinde cevaba cevap dilekcesi yazacak sonrasinda sizin de iki hafta ikinci cevap dilekcenizi yazma sureniz olacak. Bazi hakimler tensip zapti hazirlanirken durusma gunu belirlerken bazi hakimler ise on inceleme asamasini uzun tutuyorlar. Tum cevaplar mahkemeye sunulduktan sonra hakim on incelemeyi tamamlayip durusma gununu verecek. Imkaniniz varsa avukat tutun, ozellikle usul bakimindan faydasi cok yuksek olacaktir. Gecmis olsun.
Teşekkür ederim sayın xyxcyp.peki bu süreç içinde duruşma olmadan haciz ve icra gibi durum olabilir mi
Bir de bunu ödedim ve senedimi aldım fakat senedi de ben doldurmuştum alacaklının yazısı değil tanık alacaklıda da bende de yok bu durumda ne olur kararda kaybedersem ne olur teşekkürler
Konuyu detayiyla anlatirsaniz eminim degerli avukatlarimiz daha saglikli bilgiler vereceklerdir. Icra takibi yapacaklarini pek sanmam ama siz her ihtimale karsi e devletten her gun takup edin. Zaten alacaklarini kanitlamak icin mahkemeye gidiyorlar takibi kanitlarsa o zaman yapacaktir