Yabancı Firmayla Yaşanan Ürün Değişim Problemi
Herkese merhaba. Burada sayın hukukçu arkadaşlara danışmak istediğim bir problemle karşı karşıyayım.
Ben bu spora yeni başlamış bir karting pilotuyum. Bundan ötürü yarış ekipmanları satın almak durumunda kalıyorum.
Ben İngiltere merkezli yarış malzemeleri satan bir web sitesinden 14 Aralık 2014 tarihinde başka bir kaç ihtiyacımla birlikte Small boyutta bir adet yarış kaskı satın aldım. Kask herhangi bir problem olmadan elime ulaştı fakat boyutu küçük geldiği için geri gönderip Medium almak istediğimi belirttim, kendilerine bir mail gönderdim. Değiştirme işleminin gerçekleşebileceğini belirttiler ve ben de kaskı geri gönderdim. 27 Ocak 2015 tarihinde yenisini bir ücret ödemeden siteleri üzerinden sipariş edebileceğimi bana bildirdiler ve ben de söyledikleri gibi yaptım. Medium boyuttaki kask elime 3 Şubat 2015 tarihinde geçti.
İlk defa kask satın aldığımdan ve alımı lüzumlu olan standartlardaki kaskların uygun fiyatlı olan modellerini Türkiye'de bulamadığımdan ötürü yurtdışından gerçekleştirdiğimden, boyuta ilişkin sıkıntım sürüyordu. Kask elime ulaşır ulaşmaz Large boyutta alırsam tam anlamıyla kafama uyum sağlayacağını farkettim ve kendilerine bir kez daha değişim yapmanın mümkün olup olmadığını soran bir mail gönderdim. Maili gönderdiğim tarih 3 Şubat 2015 yani kaskın elime ulaştığı ilk gündür.
Ardından bir yanıt gelmemesi üzerine 6 Şubat 2015 tarihinde bir mail daha gönderdim ve 7 Şubat 2015 tarihinde değişimi yapabilecekleri yönünde bir yanıt aldım.
Kaskı kargoya verdim ve adreslerine gönderdim. Kendilerine kaskın kargo süresini hesaba katarak ellerine geçmesini tahmin ettiğim 18 Şubat 2015 tarihinde, kaskın ulaşıp ulamadğını soran bir mail gönderdim. Aynı gün içinde kaskın ulaştığını, gerekli işlemlerin yapılıp üretici firmadan bir hafta içerisinde Large boyutta kaskın kendilerine ulaşacağını belirten bir yanıt aldım.
Bu tarihten sonra herhangi bir yanıt almadığımdan ötürü 2 Mart 2015 tarihinde kendilerine kaskın akıbetine ilişkin bir mail gönderdim. Herhangi bir yanıt alamadım.
9 Mart 2015 tarihinde bir mail daha gönderdim ve bu sefer aynı gün içerisinde bana üretici firmadan Large boyuttaki kaskların gelmesini beklediklerini belirten bir yanıt aldım.
13 Mart 2015 tarihinde kendilerine kaskın üretici firmadan gelip gelmediğini, geldiyse ne zaman göndereceklerini soran bir mail gönderdim, yanıt gelmedi.
23 Mart 2015 tarihinde yine benzer bir mail gönderdim, yanıt gelmedi.
27 Mart 2015 tarihinde benzer bir mail gönderdim, yanıt gelmedi.
31 Mart 2015 tarihinde bir mail daha gönderdim, bu sefer aynı gün içerisinde bana halen üretici firmadan Large boyuttaki kaskları beklediklerini belirten bir mail gönderdiler.
13 Nisan 2015 tarihinde kaskın artık üreticiden kendilerine gelip gelmediğini soran bir mail gönderdim, yanıt alamadım.
14 Nisan ve son olarak da 20 Nisan 2015 tarihlerinde iki mail daha gönderdim ve bir yanıt alamadım.
Endişelendiğim konu göndermemeleri halinde ne yapabileceğim hakkında bilgi sahibi olmayışımdır. Parasını ödemiş bir vaziyette 2 aydan uzun bir süredir kaskın elime ulaşmasını beklemekteyim.
Yazışmalarda değiştireceklerini söyledikleri kaskı göndermemeleri ve yanıt vermemeyi sürdürmeleri halinde ne yapabileceğime ilişkin beni bilgilendirirseniz sevinirim. Ek bilgi olarak yazışmaların karşı tarafının mail adresi isimsoyisim@firmanınwebsitesi.com şeklindedir.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kemal
Cevap: Yabancı Firmayla Yaşanan Ürün Değişim Problemi
Dün bir mail daha gönderip herhangi bir yanıt alamadığımı mesajıma eklemek isterim. Bilgili arkadaşların yanıtlarını beklemekteyim.