Fixit rumuzlu üyeden alıntı
Park evimin içinde değilse bana sormayacak tabiki... Sizin mantığınızla (daha doğrusu mantıksızlığınızla mı demeliyim) polis herhangi bir halka açık parkta biraz araştırma yapsa bir sürü içilmiş bira kutusu, bitmiş içilmiş esrar ve kullanılmış prezervatif bulabilir. Yani bu durumda orda oturmakta olan dayıları, halka açık mekanda içki içip, uyuşturucu kullanmak ve ulu orta seks yapmaktan tutuklayabilir demek :)
Sanıyorum uzunluklar konusunda sıkıntı çekiyorsunuz. 2 cm demedim, 2 metre dedim, lütfen elinize bir metre alın ve 2 metreyi ölçün. Kaldıki 2 cmde olabilir evet, bankın yanında yarım bırakılmış bira kutusu varsa, (ki genelde kötü semtlerde bu görüntüler olur) ve ben o banka oturduysam, polis beni "halka açık alanda alkol almak"tan ceza verebilir mi?
Elin polis devleti amerikansında bile adam yehova şahidi, cinayet davasında "dinim gereği kan alamazsınız" diyor ve vermiyor. Bizde etrafımızdaki uyuşturucu yüzünden amateme kan vermeye... Birde bunu destekleyen tebaa zihniyeti.
Yinede umutluyum ben, aklı başında biri buna itiraz eder ve hukuksal olarak etrafından sorumlu olamaz.
- - - Updated - - -
O zaman polis her sokağa bir memur diksin, herkesin üstünü arasınlar her dakika, "abdestinden şüphesi olmayanın namazından da şüphesi olmaz" yazsınlar kocaman? hazır onu asmışken "arbeit macht frei" falanda yazsınlar mı? :) TSK ise anca suçsuz katırlara kurşun sıkar...