Muaccel hale gelen borcun önceden yazılı olarak bildirilmesi
Merhabalar.Bir bankadan kullanmış olduğum kredinin taksitleri 4.aydır gecikmede.Bugün itibari ile geciken taksitlerin ödemesini yapmak istediğimde, banka görevlisi artık taksit ödemesi yapamayacağımı, borcun muaccel hale geldiğini, cep telefonundan ulaşıp bu durumu bildirmek istediklerini, ancak tarafıma ulaşamadıkların söylediler.Şu an için dosya avukat henüz gitmemiş durumda.Israrlarım sonunda avukat gitmeden dosya ayrıldı şubeden.Bankaya yine ısrarlarım sonucu 4 taksit toplamı bir miktarı eft yaptım ve tüm borcun tamamını ödeyecek gücümün olmadığını belirttim.Banka görevlisi konuyu operasyonla görüşeceğini, yeniden yapılandırmayı kabul ettirmeye çalışacağını vs. söyledi.Ancak şu an için aramadılar ve telefonla işlemi takip eden banka personeline ulaşamıyorum.
Böylesi bir durumda borcun tamamımın muaccel hale gelmesi için önceden bir iadeli taahüttlü posta yoluyla bilgilendirme yapılması gerekmez mi?
Yine böyle bir durumda geciken taksitlerin ödenmesiyle kredinin eskisi gibi devam etme şansı yok mudur?
Aydınlatırsanız çok sevinirim.
Cevap: Muaccel hale gelen borcun önceden yazılı olarak bildirilmesi
Tarafınıza hesap kat ihtarnamesi (noterden) gelmedi mi?
Cevap: Muaccel hale gelen borcun önceden yazılı olarak bildirilmesi
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Tarafınıza hesap kat ihtarnamesi (noterden) gelmedi mi?
Herhangi yazılı bir şey gelmedi Basri Bey.Sadece telefondan arayıp ulaşamamışlar.Ayrıca mail atmışlar..Banka şubesi ile ikamet ettiğim yer farklı illerde.Yarın sabah bankadan tekrar arayacaklar.Nasıl bir yol izlemeliyim?(Amacım aynı krediye devam edebilmek)