Cevap: Kampüste Trafik Cezası
Bende Balıkesir'de ikamet ediyorum ve aynı kampüse sınav için gittiğimde bende ve birçok insan aynen sizin gibi kırmızı ışıkta jandarmanın izni ile geçiş yaptık. Ama belirttiğim gibi jandarma trafik ekipleri karşı şeridi kapattığı ve trafiği durdurup size izin verdiği zamanlarda böyle bir geçiş üstünlüğü elde edersiniz. Kafanıza göre bu yaparsanız haliyle ceza kesilmesi muhtemeldir. Bence itiraz etmekle uğraşmayın, bir sonuç elde edemeyeceksiniz.
Kolluk kuvveti veya görevli trafik memuru o an için uygun görüp size o yer ve o an için kırmızı ışıkta veya ters yönden gitmenize izin verebilir.Bu demek değildir ki bir daha ki ışıkta da kırmızıda geçebilirim veya ilerdeki yolda da ters yönden gidebilirim.İtirazdan bir şey çıkması beklenen bir sonuç olmaz.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Anlaşılan bu sevdadan vazgeçeceğim. Halbuki itiraz için çok kararlıydım. Yukarıdaki memurun geç deyip aşağıdaki memurun hiçbir şey demeden ceza yazması bana saçma geldi. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Eşim de sizin gibi düşünüyor. Bir şey elde edemezsin uğraşma, diyor. Zoruma gitse de mecburen vazgeçiyorum itirazdan. Tekrar teşekkür ediyorum.