zorunlu tayin sonrası yönetmelik için dava açıldı ise bu dava sonuçlanana kadar lojmanda kalınabilirmi
merhabalar. ben öğretmenim. bu yıl lojmana girdim ve daha 1 yılım dolmadı ancak şimdi çıkan yönetmelik ile rotasyona tabi olduğumdan çıkmak zorunda kalacağım gibi bir durum oluştu.
ancak şu anda bir sendika bu yönetmeliğe karşı dava açmış durumda, hakikaten en çok mağdur durumda olanlardan biri benimdir sanırım. tabi daha bir çok öğretmenimiz okullarına yakın yerlerden kredi alarak ev aldılar ama şimdi rotasyon durumunda fena şekilde mağdur olacaklar gibi görünüyor.
malum istanbulda ilçe değiştirmek hatta ilçe içinde bile yer değiştirmek zor birşey.
soruma gelecek olursak,
lojmanda henüz sürem dolmadı ve zorunlu rotasyon ile başka bir okula gönderileceğim. ancak şu an bir sendika bu yönetmeliğe dava açmış durumda, şu pozisyonda zorunlu tayinim çıksa bile dava süreci devam ederken lojmandan faydalanabilirmiyim? yoksa atamam yapıldıktan sonra dava sonucu belli olmadan çıkmam mı gerekir?
ilginiz için teşekkür ederim.
Cevap: zorunlu tayin sonrası yönetmelik için dava açıldı ise bu dava sonuçlanana kadar lojmanda kalınabilirmi
Sendika yönetmeliğin tamamının iptaline mi çalışıyor yoksa belirli maddelerinin mi? Bence önce o nedenleri öğrenin. Beyhude umutlanmayın eğer başka konudaysa sendikanın davası.
Cevap: zorunlu tayin sonrası yönetmelik için dava açıldı ise bu dava sonuçlanana kadar lojmanda kalınabilirmi
Tamaminami bilmiyorum ama rotasyon maddesi kesinlikle dava konusu onu biliyorum hocam.