Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Hakaret
Merhaba arkadaşlar,
2 ay önce başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum. Gece geç saatte trafik çevirmesine girdik. Alkollü olarak yakalandık fakat ben sürücü değildim. Polis durdurduğunda bana silah çekti bende o anlık piskoloji sakin olmasını söyledim. Bir problem olmadığını. O ısrarla üstüme gelip "senden mi öğreneceğim işimi" vs gibi söylemler de bulundu ve "lan"lı konuşmaları başladı. O öyle yapınca bende o anlık birbirimize saldırdık. Karakola gittik. Şikayetçi oldum. İfademi alırken hakaret ettiğimi falan söylediler. Hakarette bulunmadım. Küfür etmedim. Aradan 2 ay sonra eve gelen dava ile ilgili olarak Görevini yaptırmamak ve Hakaret davası açılmış Asli ceza mahkemesinde. Sanık benim, yanımdaki 2 arkadaşım tanık ve 4 polis memuru müşteki?
Şimdi öncesinde bilişim suçlarıyla ilgili olarak bir davam 2012 den beri sürmekteydi. Ağır ceza mahkemesinde. Duruşma yapıldı. Karar verildi. Daha sonra yargıtay kararı bozdu diye yeniden eve kağıt gelmişti.
Şimdi bu davalarımın sonuçları ne olur? Konu başlıktaki "Görevi Yaptırmamak İçin Direnme - Hakaret" davasının sonuçlarında neler yaşarım? Ve yapmadığım şeylerin kanıtı, nasıl olur neler yapmam gerekir?
Genel bir bilgilendirme yaparsanız, çok sevinirim.
Teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim.
Cevap: Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Hakaret
Bir defa polisle olan davada polis görev başında sizde alkollü olduğunuz için yaşanan arbede neticesinde ceza almanız kesin gibi.Yazan maddelerden ceza alırsınız ayrıca polis daha sonra tazminat davası açabilir.Diğer ağır ceza davasının sonucunu bilemeyiz.Oradan da ceza çıkarsa para cezası ve erteleme olmayabilir ve cezaevi yolu gözükür.