Bilmediğim Borçlar Hakkında
Öncelikle iyi akşamlar,
Ben 1992 doğumluyum. 2011 yılında uşak ilinde bir ofis açtım (Şahıs Firması) 3-4 ay düzenli bir şekilde işlettikten sonra bazı problemlerden dolayı izmire gelmek durumunda kaldım. İzmir'e geldikten sonra 2-3 ay gibi ofisi resmiyette izmire taşıdım ve bir yıl sonra da kapanışını verdim. Bu süre zarfında bir şekilde benim evraklarım dağılmış. (İzmirdeki muhasebecimden şüpheleniyorum ve kendisine ulaşamıyorum.)
Bu yıl ise bir çok borç karşıma çıkmaya başladı. Bunlar Turkcell (250.000 TL) Vergi Dairesi (300.000 TL)
Şirket evraklarım ile Turkcell'den hatlar açılıp piyasaya dağıtılmış. Vergi dairesinden ise KDV, Spotaj gibi ücretler ile 300 bin tl kadar borç çıktı. Daha bilmediğim kim bilir nerelere borcum var.
Benim bu borçlardan 2011 yılında ikametgahım olan ailemin evine icraya geldiklerinde bilgim oldu.
Ben 23 Yaşında bir çocuğum. Kendi imkanlarım ile bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyorum ve bu borcu ödeyebilecek durumumda yok dayanacak gücüm de kalmadı.
Sizce ne yapmalıyım ? Lütfen Allah rızası için yardım ediniz.
Cevap: Bilmediğim Borçlar Hakkında
Hemen savcılığa ve maliyeye durumu açıklar bir dilekçe vermelisiniz. Sonuçta bu işlemleri siz yapmadıysanız biri firmanızı kullanarak hem vatandaşı hem de devleti vergi ve ssk zararına sokuyor demektir. İmzaların size ait olmadığını ispat ettiğiniz sürece borçtan kurtulabilirsiniz ama zor ve uzun bir süreç. Mümkünse avukat tutmalısınız.