Ödeyecegim ceki icradan geri alma
Merhaba,
2008 yilinda kestigim ceki simdi ödemek istiyorum. Alacakliyla konustum ceki icraya verdigini söyledi. Firmayla meblag konusunda anlastik. Ancak benim üzerime bu cekten dolayi haciz görünüyor ( vergi dairesinde ve ticaret odasinda). Ceki firmaya elden ödedigimde firma bana sadece antetli bir kagida borcunu ödemistir diye bir yazi verecek. Firmanin yetliklisi bana bu cekin yillik 12 TL olan icra ücretini bir dahaki yil ödemiyecegini, cekin otomatik olarak icradan düsecegini söyledi. Bu yaziyla ben ceki nasil geri alip bankaya teslim edebilirim?
Emin olmak icin ayrica alacakli firmanin Avukatiyla konustugumda benden 1500 TL avukatlik ücreti + cek bedeli + vegiler + Faiz talep ediyor.
Direk Icraya gittimde bu kestigim tutarin üstünde ne kadar para ödemem gerekli?
Baska bir yol varmi bana yardimci olabilecek? nasil bir yol izleyebilirim icradan bu ceki düsürmek icin?
Tessekür ederim
Saygilarima
Cevap: ödiyecegim ceki icradan geri alma
Çek icra dairesinin kasasında mı yoksa icra dairesi avukata mı teslim etmiş ve icra dosyasında görünen güncel son borç miktarını öğrenmelisiniz önce aksi halde alacaklı firmadan alacağınız yazı baya uğraştırır icra dairesi dışarıda hazırlanıp imzalanmış bu yazıyı kabul etmez çek dairedeyse vermez hacizleri de kaldırmaz çek avukatta ise bu yazıyla gidip ona avukatlık ücretini ödeyip borcu yoktur kağıdı alırsınız çeki de istersiniz tabi. Bu da yetmez icra dairesine bildirip dosyanın infaz edilip kapatılması varsa hacizlerin kaldırılması için talepte bulunulması gerekir alacaklı tarafça.