Kiracının Eve Yaptığı Masrafı Kiradan Düşmesi
Merhaba,
1 Nisan 2015 tarihinde yeni bir ev tuttum. Evi tutarken evde ankastre mutfak eşyaları (davlumbaz, fırın) ve duşakabin yoktu. Bunları yaptırmam ve masrafları kiradan düşmem konusunda ev sahibiyle anlaştık. Daha sonra tamamen iyi niyet göstergesi olarak fırını kendim aldım. Davlumbaz ve duşakabini ev sahibine fatura ettim. Kirayı ödememe 10 gün kala ev sahibini arayarak kirayı eksik yatıracağımın bilgisini verdim. Ev sahibi davlumbazı kabul ettiğini fakat duşakabini kabul etmediğini söyledi ve sadece davlumbaz bedelini kiradan düşmemi söyledi. Tartışarak telefonu kapattık. Aramızda yapılan masrafların kiradan düşebileceğine dair yazılı bir belge de yok. Tamamen sözlü anlaştıktan sonra ev sahibi vazgeçti. Şimdi ben duşakabinin parasını rızası olmadığı halde kiradan düşersem hukuki açıdan sıkıntıya düşermiyim?
Teşekkürler.
Tevfik BAŞ
Cevap: Kiracının Eve Yaptığı Masrafı Kiradan Düşmesi
Eğer duşakabin zorunlu gider olarak yorumlanırsa düşebilirsin. Duşakabinin nitelemesiyle ilgili bir mahkeme kararı var mı bilemiyorum.
Cevap: Kiracının Eve Yaptığı Masrafı Kiradan Düşmesi
Aynı işi, sökülebilir, taşınabilir perdede görebiliyor. Banyoda duşa kabin olmasıda elzem deyildir. Aranızda anlaşma yok ise düşebileceğinizi zannetmiyorum. Evden çıkarken iyi niyet göstergesi olarak, söküp götürün.