16 Yaşında biri senede Kefil olabilir mi?
Oncelıkle ıyı gunler ıyı forumlar Sızden bır Konu Hakkında Yardım ıstıyorum
Benım kardesım 1 yasındayken malatya hastanesıne kaldırıldı o sure zarfında bız sıgortalıydık ama ısyerı 3 ay sıgorta yattırmamıs ve anneme hastane masrafını o sure odeyemedıgınden senet yaptırmıs senetede 16 yasnda yıgenı kefıl olarak ımza atmıs Sunu demek ıstıyorum Sımdı borc 7.5 mılyar olmus ısyerı verecegız dedı ve oda 2007 battı gecen sene ogrendık bunu odememısler ve yıgenıne ıcra gelmıs benım anlam veremedıgım avuukat bunu taksıtlendırmıyor bırde yıgenını boyuna borcu odeyın ıcraalık oalcaksınız dıyorlar acaba bız 16 yasında bır cocuga ımza attırdıkları ıcın mahkemeye versek ne gıbı bı problem olur kaldıkı resıt olmayan bır kısıye sızce dogrumu yaptıkları vede bırsey yapabılırlermı gercekten
Bırde aradan 12 sene gecmıs ve halla arayıp borcunuzu odeyın ıcraatlıksınız kefıllı yanı yıgenının arabasına devlet ıcraa koyacakmıs diyorlar avukat arıyor
Sımdıden Cevaplar ıcın Tesekurler Iyı forumlar
Cevap: 16 Yasında bırı Kefıl OLabılırmı ?
Hem 16 yaşındaki çocuk kefil olamaz hem de muhtemelen senetteki vade kısmını yıllar sonra doldurup icraya vermişler. Mutlaka avukat tutup, menfi tespit davası açmalısınız. Zira zamanaşımı da sözkonusu.
Cevap: 16 Yasında bırı Kefıl OLabılırmı ?
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Hem 16 yaşındaki çocuk kefil olamaz hem de muhtemelen senetteki vade kısmını yıllar sonra doldurup icraya vermişler. Mutlaka avukat tutup, menfi tespit davası açmalısınız. Zira zamanaşımı da sözkonusu.
Oncelıkle Cevap ıcın Tesekurler Basrı bey acaba bunun avukat ucretı ne kadar tutar ortalama ona gore Avukati Annem ıcın ben tutmak ıstıyorum eger odeyecegımız mıktarı asacaksa odeme yaparız olmassa ortalama nedır acaba