Taşeron işçi Askerdeyken kadro gelirse ne yapmalıyım?
Merhaba, taşeron olarak 4 yıldır bir belediyede çalışıyorum. Mayıs'da askere gideceğim. Tazminat almıyorum dönüşte tekrar işe girme hakkım olsun diye. Peki ben askerdeyken taşeronlara kadro gelirse bundan yararlanabilirmiyim? Yada askerdeyim diye işlem yapılmazsa mahkemeye versem kazanırmıyım?
Cevap: Taşeron işçi Askerdeyken kadro gelirse ne yapmalıyım?
Askerliğiniz, sözleşmenizin feshini gerektiren bir durumdur. TAzminatınızı almayacak olmanız bu durumu değiştirmez, ancak işvereninizle yapacağınız bir askı sözleşmesi ile belki mümkün olabilir.
Normal şartlarda siz askerdeyken ancak kıdem tazminatını hala almamış olan ESKİ bir çalışan olabilirsiniz. Bu durumda da tek hakkınız askerlik dönüşü işvereninize tekrar başvurduğunuzda , ihtiyaç varsa size öncelik tanınması olur.
dava acsam kadro geldignde olmazmi acaba zorunlu askerlik görevi sonucda
Hem asker hem çalışan olamazsınız, zorunlu askerlik nedeniyle sözleşmenizi fesheder ve kıdem tazminatına hak kazanırsınız, askerlik bitişi , ayrıldığınız işyerine tekrar başvuruda bulunursunuz işe alınmak için, işverenin sorumluluğu başvurunuzu değerlendirip eğer personele ihtiyacı varsa size öncelik tanımaktan ibarettir.
Askerdeyken , artık çalışnı olmadığınız kurumda kadro açılırsa, artık orada çalışmayan eski bir çalışan olarak herhangi bir hakkınız olmaz. Dava açabilirsiniz elbette, ama bir sonuç alabileceğinizi sanmıyorum.