Askerlik-renk körlüğü ve işitme kaybı
Merhaba, mayıs'da kısa dönem askere gideceğim ancak sol kulak zarım delik sinirlerim ölmüş renk körlüğümde var(kırmızı yesil sarı) testte hiç birini okuyamıyorum. Komando olamaz askerliğe elverişlidir raporu verdiler. Yedek subay veya harp okulu için başvurduğumda bunlardan dolayı almıyorlar. Bu nasıl bir çelişkidir. Tsk sağlık yönetmeliğinde barışda askerliğe elverişsizdir seferberlikde elverişlidir raporu vermeleri gerekmezmi. Birde askerlik subesinde itiraz etmicem rapora diye imza attırdılar.
Cevap: Askerlik-renk körlüğü ve işitme kaybı
Rapora itiraz etmeyeceğim şeklindeki imza işini beğenmedim. İtiraz hakkı anayasal bir hak.
Ben, harp okuluna alınmadığıma göre askerden muaf olmam gerekir gibi bir yaklaşım olarak yorumladım yazıyı.Harp okuluna girebilmek için örnek olarak belli sürede belli bir metreyi koşabilmek gibi yapılması gereken vücut yeterlilikleri var.Öyle olsa adam girer sınava koşmaz beni harp okuluna uygun bulmadılar o zaman askerlikte yapmamam lazım der çıkar.
Sağlık durumunuz TSK'ca harp okulu öğrencisi olmaya, subay olmaya veya komando olmaya uygun görememiş ancak kısa dönem askerlik yapmanızda bir sorun görülmemiş.İlk durumları öne sürerek yapılan itirazdan bir sonuç çıkmasının söz konusu olmadığı düşüncesindeyim.
tesekkür ederim ancak ayni sorunlari olan arkadaslarim var ve arizalari benden daha düşük gtmemislerdi.. neyse saglik olsun 24unde gtcegm yer belli olacak artik