Müşteriyi Kandırmak Tahhütlü Yanlış Ürün Satışı Yapmak
Merhabalar yaklaşık 2-2.5 hafta önce annem telefon bayisinden kampanya ile taahhütlü bir telefon alımı yaptı tabi teknoloji konularında pek bilgisi olmadığından ve bende o an şehir dışında olduğumdan dolayı yanında bulunamadığım için beni arayarak hangi telefonu alması gerektiği konusunda tavsiye istedi bende ona lg g3 16gb hafızalı olan telefonu almasını söyledim telefon kulağındayken satıcıya seslenip benim söylediğimin aynısını söyledi satıcının sesini bende duymaktaydım o anda oda anneme 16gb hafızası olduğunu özelliklerini felan söylemeye devam ediyordu bende o telefonu almasını söyledim ve dün istanbula geldim telefonu kontrol ettiğimde hiç bir özelliği benim söylediğim marka telefona uymamaktaydı +8gb hafızası olduğunu gördüm anneme sorduğum da ise kendisine lg g3 marka 16gb hafızası olduğunu söylemişler fakat satılan ürün lg g3 stylus isimli farklı bir modeli satılmış burada bilgisiz bir müşteri var ve annem satışı yapan elemana lg g3 16gb hafızalı olan modeli almak istediğini söylemesine rağmen farklı bir model telefonun satışını yapmışlar (haliyle annemde modelini anlamadığından ve üstünde lg g3 yazdığından dolayı telefonu almış)ve taahhüt imzalatmışlar satıcının anneme tanıttığı ürün lg g3 16gb hafızalı olan ürün fakat satılan ürün farklı bir model sitesinden müsteri hizmetlerine durumu anlattığımda eğer taahhüt yapılmışsa değişim olmaz demekteler nasıl bir yol izlememiz gerekiyor düpedüz dolandırıcılık müşteriyi kandırmak bu sonuçta ortada bilgisiz bir müşteri var ve fakat müşteri satıcıya hangi modeli almak istediğini belirtmesine rağmen gene de başka bir model telefonun satışını yapıyor ne yapmamız gerekir yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler
Cevap: Müşteriyi Kandırmak Tahhütlü Yanlış Ürün Satışı Yapmak
Peki 8 GB ile 16 GB.lık telefonların taahhüt fiyatları arasında fark var mı? Annenize taahhüt bedeli olarak ne kadar aylık ödeme çıkarmışlar? Eğer 16 gb taahhüdünün altına sokup da samsung s3 8 gb verdilerse bu bir yanıltmacadır ve tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz sözleşmenin iptali için.