Üniversite güvenliğiyle kavga etmek yaptırımı ?
Ben, cumartesi günü üniversite(Ankara Üniversitesi Gölbaşı kampüsü) içinde bir arkadasla buluşacağım için üniversite içerisine girmem gerekiyordu ve Gölbaşı kampüsünde bir bölümde öğrenciyim. içeri girerken üniversite kimlik kartımı gösterdim ve oradaki özel güvenlik nereye gideceğimi sordu ve söyledim. İçeri giremezsin yasak dedi ve ben de tandoğan kampüsüne haftasonu girebiliyorum cebeci kampüsüne girebiliyorum neden yasak dedim ve burada araba yıkamakta yasak ama siz yıkıyorsunuz dedim. Bunun üzerine orada ki özel güvenliğin bir tanesi çık lan dışarı diye bana bağırdı. Oradaki özel güvenliğe bana lan diyemiyeceğini ve nazik olması gerektiğini söyledim bunun üzerine daha ağır küfürler etmeye başladı ve bende dayanamayarak oradaki güvenliğe ve arkadaşlarına kafa göz daldım ve onlarda da ve bende hasar meydana geldi. karakola gittik ve özel güvenlikler şikayetçi olmadıklarını söyledi ve ben de şikayetçi olmadım. polis tutanağında benim üniversiteye zorla girmeye çalıştığım ve haftasonu girişin yasak olduğunu bilmediğim yazıyordu. olayın sıcaklığıyla buna bakmadan imzaladım. Eğer özel güvenlik üniversite içi tutanak tutup bunu raporlarsa bana bir zararı olur mu ?
Cevap: Üniversite güvenliğiyle kavga etmek yaptırımı ?
Polislik, hukuki bir durum yoksa, bence güvenlikleri okulun ilgili birimine şikayet etmeniz daha yerinde olur.
Cevap: Üniversite güvenliğiyle kavga etmek yaptırımı ?
Özel güvenlik görevlilerinin yaptıkları iş her ne kadar mesleklerinin özel güvenlik hizmeti olarak tanımlanmasına rağmen kolluk güçlerine yardımcı olan KAMU HİZMETİ niteliğindedir. Karşılıklı hakaretten yargılama yapılsaydı ve her iki taraf da suçlu bulunsaydı, size kamu görevlisine karşı suç işlediğiniz için daha ağır ceza verilirdi. Dua edin şikayetçi olmamışlar. Eğer bahsettiğiniz gibi bir tutanak tutarlarsa (sanmıyorum) siz de polisteki ifadelerini alıp, üniversite yönetimine gösterirsiniz. Özel güvenlik personelinin hak ve yetkileri için bakınız: http://www.ispozelguvenlik.com.tr/rehber/ ve http://www.ispozelguvenlik.com.tr/un...ik-hizmetleri/