Resmi evrakta sahtecilik mi özel belgede sahtecilik mi
Merhabalar bir kişi alacak verecek davasn var,ve aralarında sözleşme yaparak parayı ödediğine dair yazı yazılıp imzalanıyor.Fakat borçlu bu evraka ekleme yapmış 5.000 tl ödemişken 15.000 tl ödedim diye yazmış belgeyi de savcılıkta şikayet etmiş borcum yok diye fotokopisini eklemiş,savcılık ifadeyi verilince 15.000 tl değil 5.000 tl dedik fakat belge incelemeye gönderildi yazı örnekleri alındı.Bu durumda bu raporda 1 rakamı 5.000 tlnin yanına sonradan yazıldı tahminimizce bu çıkar mı?Bir de bu durum resmi evrakta shtecilik mi yoksa özel evrakta sahtecilik mi teşekkürler
Resmi evrakta sahtecilik ve zararı ödeme cezada erteleme olur mu
Merhabalar resmi evrakta veya özel evrakta sahtecilikte alacak verecek ilişkisinden doğan ilişkide ,tutar 5.000 tl iken 5.000 tl ödenirse bu durumda zararı karşılanırsa cezada indirim olur mu ya da ceza ertelenir mi yoksa bu zararı ödemek cezada birşey değiştirmez mi teşekkürler
Cevap: Resmi evrakta sahtecilik ve zararı ödeme cezada erteleme olur mu
Sayın üyeler değerli fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler
Cevap: resmi evrakta sahtecilik mi özel belgede sahtecilik mi
Sayın üyeler değerli bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum teşekkürler
Cevap: resmi evrakta sahtecilik mi özel belgede sahtecilik mi
Resmi evrakta sahtecilik değil, sonradan yapılan ekleme aynı kalemle aynı kişi tarafından kısa süre içinde yapılmışsa tespiti biraz zor olabilir ama imkansız değil belli olmaz.
Zarar karşılanırsa sabıka yoksa indirime gidilip erteleme hükümlerinden istifade ettirilmesi ihtimali var.
Engin bey çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler,
Sizden öğrenmek istediğim son bir ricam var,bu evrak düzeltme yapılıp Savcılık soruşturmasına eklenip kullanılıyor bu durumda hangi suçtan ceza davası açılır çok teşekkürler
Bana dolandırıcılık gibi geliyor ama özel evrakta sahtecilikten de işlem yapabilirler tereddütteyim.