-
İSMEK hakkında
Merhaba. İSMEK'in bir şubesinde yönetici haklı olduğum bir davada haklı olduğum konusunda ikna olmuş ve soruşturma başlatma sözü vermişken, haftalar sonrasında hiçbir şey yapmamış ve hatta bir şey yapmamak için herkesin içerisinde haksızmışım gibi davranmış, lafımı sözünü keserek azarlama girişiminde bulunmuş, bu şekilde beni küçük düşürmüş ve alenen haksız ve kötü bir davranış sergilemiştir.
Şikayetçi olduğum 2 kişi vardı ve yaşanan olay ve haksızlıktan ötürü içime dert olmuştu. Bu durum haftalar boyunca sürdü. Kurs merkezi ve Yönetim Merkezi de bu şekilde yamuk yapınca, konuyu beyaz masaya aksettirdim.
Sonrasında kursa gittiğimde ise, yönetici; elinde herhangi bir belge olmadan, "uzaklaştırma aldın" deyip, "ilişiğin kesildi" dedi. Başta inanmadım. Fakat "neyse" dedim. Şimdi ise az önce öğrendiğime göre; bir belgenin olması lazımmış.
"Tehdit"in yanında "hakaret" ve "insanların huzur ve sükûnunu bozma" suçunu işlemiş bir kadına tasdikname vermezken; gün içinde 2 kere keyfi saygısızlık yapan 17 yaşındaki bir ergenin konu hakkında ailesi dahi aranmazken; bugün ben 3 gün önce yazmış olduğum şikayet için sözde "uzaklaştırma" almış oldum.
Netleşti ki, resmi bir belge olana kadar uzaklaştırma almış sayılmam. Ortada resmi bir belge, evrak yok. Fakat yalan söyleyerek, beni bugünkü dersimden ederek, yaka paça zorla dışarı çıkarmaya çalışarak, etik olmamış ve saçma davranmıştır. Olan bugünkü dersime oldu.
"Tehdit" suçu işlemiş ve sorumsuz davranmış bu kurum ve kişi ile ilgili ne yapabilirim?
Kadın yalnızca o şikayetin acısını çıkarmaya çalıştı, "uzaklaştırma" için ise, sözleşmenin 11. maddesini sebep olarak gösterdi, kılıf uydurmak adına fakat öyle bir şey söz konusu değildir.
-
Cevap: İSMEK hakkında...
Görevi kötüye kullanma suçundan dolayı kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Aynı zamanda üst makama da şikayet etmenizi tavsiye ediyorum.