Çalinti cep telefonu almak ve satmak
öncelikle olayı özetleyeyim.
ben kendin cep telefoncuda çalısıyorum . bir kaç ay önce savcılıga cagırdılar gittim sattıgın telefon calıntı cıktı dedıler .sattıgım kişinin telefonuna el koydular bende ifade verdim ama kimden aldıgımı hatırlayamadım dedim .ama 1 saat sonra kımden aldıgımı hatırladım ve o kişiyi arayıp teyit ettim.dogru kişiyi hatırlamısım hemen tekrar savcılıga gıttım amam tekrara ifade alamayacaklarını sölediler beden bir dilekçe yazıp savcı ya onaylatırdım ve dosyaya koydular. ve bir kaç gün önce mahkemem kagadı geldi . sadece ben ve sattıgım kişinin ismi vardı kagıtta verdigim dilekçeyi dosyaya koymadılarmı acam neden aldıgım kişinin ismi geçmiyor . bundan herhangir bir ceza alırmıyım tşkler
Cevap: Çalinti cep telefonu almak ve satmak
Ceza dosyasına bakmak lazım. Belki de kaybolmuştur dilekçeniz. Dosyada var ise mahkemeden bu kişinin bilgilerini vererek ifadesinin alınmasını talep etmelisiniz. Aksi takdirde işlemediğiniz bir suç üstünüze kalır. Mutlaka avukat tutmalısınız.
Zor bir durum.Geçmiş olsun.
Keşke, alırken size satan kişinin kimlik fotokopisini alsaydınız.Şimdi satın aldığınız kişi mahkemede ben satmadım, ya da ben de sattım ama benim sattığım cihaz bu değildi derse başınız fena ağrıyacaktır.Bilgine.
mrb önceki gün mahkeme kalemine gitti dosyaya baktırdım dilekçe duruyor ordakilerede sordum hakim bakar zaten dosyaya dilekçeye ama sen söz alınca dilekcedeki gibi olayı anlat dediler
mrb geçen gün mahkeme oldu kimden aldıgımı söyledin dosyanın içerisine savcılıktan verdıgım dilekceyıde söyledim onlarada baktıgı halde aldıgım kişisiyi beyan ettiğim halde o kişiyi ne cagırdılar nede ifadesi aldılar banda 5 ay ceza verdi bununda 1 yıl suç işlemiceksin dediler. bende temize gönderme dilekcesi verdim ama birde benim eski bir soyadan 5 yıl suç işlemem cezamn vardı bu durumda ne olur?
:Merhaba siteye yeni üye oldum ve nasıl konu açacağımı bilmiyorum kurcaladım ama bulamadım.. Yardımcı ola bilecek bir arkadaş varmı ? Başıma ciddi bir olay geldi ve bunun hakkında bilgi almalıyım şimdiden teşekkür ederim
Alıntı:
grup.seruven rumuzlu üyeden alıntı
:Merhaba siteye yeni üye oldum ve nasıl konu açacağımı bilmiyorum kurcaladım ama bulamadım.. Yardımcı ola bilecek bir arkadaş varmı ? Başıma ciddi bir olay geldi ve bunun hakkında bilgi almalıyım şimdiden teşekkür ederim
Olayın ve almak istediğiniz bilginin ne olduğunu yazmalısınız. Eğer konu hakkında bilgisi olup cevap vermek isteyen bir üye olursa cevap verir. Öncelikle eski konuları inceleyin, cevabı bulamazsanız yeni bir konu açarak sorunuzu sorun. Konuyu tek bir yerde açın ve doğru bölümde açmaya özen gösterin.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Olayın ve almak istediğiniz bilginin ne olduğunu yazmalısınız. Eğer konu hakkında bilgisi olup cevap vermek isteyen bir üye olursa cevap verir. Öncelikle eski konuları inceleyin, cevabı bulamazsanız yeni bir konu açarak sorunuzu sorun. Konuyu tek bir yerde açın ve doğru bölümde açmaya özen gösterin.
Şenol bey... Bugün bir polis memuru tarafından arandım ve ifade için karakola çağrıldım gidene kadar da ne ile ilgili çağrıldığım hakkında hiç bir bilgim yokdu. Gittiğimde bodrum savcılığından gelmiş bir belgeyi göstererek Lg markalı çalıntı bir telefona sizin isim ve soyisime kayıtlı bir hat takılmış dendi.. Ama gelen evrakda cihaza takılmış olan hattın numarası yazmıyordu.. Sağolsun polis abilerde yardımcı olup ifademi aldılar benim bu marka bir telefonum hiç bir zaman olmadı ve kullanmadım. bu şekilde ifade verdim. Ne gibi bir sorunla karşılaşa bilirim
Alıntı:
grup.seruven rumuzlu üyeden alıntı
Şenol bey... Bugün bir polis memuru tarafından arandım ve ifade için karakola çağrıldım gidene kadar da ne ile ilgili çağrıldığım hakkında hiç bir bilgim yokdu. Gittiğimde bodrum savcılığından gelmiş bir belgeyi göstererek Lg markalı çalıntı bir telefona sizin isim ve soyisime kayıtlı bir hat takılmış dendi.. Ama gelen evrakda cihaza takılmış olan hattın numarası yazmıyordu.. Sağolsun polis abilerde yardımcı olup ifademi aldılar benim bu marka bir telefonum hiç bir zaman olmadı ve kullanmadım. bu şekilde ifade verdim. Ne gibi bir sorunla karşılaşa bilirim
e-devlet şifreniz yoksa hemen bir tane alın, sonra adınıza kayıtlı telefolara bakın. e-devlet şifresi olmaksızınb bakılıp bakılamadığını bilmiyorum. Bu telefon numaraları içinde bilginiz dışında numara varsa, ilgili operatörü arayıp bu numarayı veya numaraları öğrenin. Sonra arayıp kim olduklarını sorun. Sizin bilginiz dışında adınıza hat çıkartılmış olabilir. Böyle bir durum varsa siz savcılığa gidip şikayetçi olun. Eğer yoksa kapatılmış olabilir veya gerçekten sizin adınıza kayıtlı bir hat birkaç saniyeliğine de olsa bu telefona takılmış olabilir. Durumu netleştirdikten sonra nasıl davranacağınıza karar verirsiniz. Geçmiş olsun.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
e-devlet şifreniz yoksa hemen bir tane alın, sonra adınıza kayıtlı telefolara bakın. e-devlet şifresi olmaksızınb bakılıp bakılamadığını bilmiyorum. Bu telefon numaraları içinde bilginiz dışında numara varsa, ilgili operatörü arayıp bu numarayı veya numaraları öğrenin. Sonra arayıp kim olduklarını sorun. Sizin bilginiz dışında adınıza hat çıkartılmış olabilir. Böyle bir durum varsa siz savcılığa gidip şikayetçi olun. Eğer yoksa kapatılmış olabilir veya gerçekten sizin adınıza kayıtlı bir hat birkaç saniyeliğine de olsa bu telefona takılmış olabilir. Durumu netleştirdikten sonra nasıl davranacağınıza karar verirsiniz. Geçmiş olsun.
Bilginiz için teşekkür ederim.. Konuyu enine boyuna düşündüm.. Geçen yıl kuşadasından bodruma geçtim 2 günlüğüne.. O sırada Vodafone olan hattımı bodrumda bir bayide turkcell e faturalı olarak taşıdım.. akşamına eski hattımı çıkartıp yenisini taktım belki kullanıma açılmıştır diye.. ama henüz açılmamıştı açılır dedikleri için yeni hattım kendi cihazımda takılı kalmaya devam etti. eski hattımı da yalnızca kartvizitler için taşıdığım küçük bir kart cüzdanına koydum. Sonrasında o cüzdanım bulunduğum mekanda kayboldu.. Yalnızca kartvizitler olduğu için önemsemedim çalınma ihtimalide aklıma gelmedi düşürdüm heralde diye geçiştirdim.. Devamında yeni hattım bir iki gün sonra kullanıma açıldı ve o günden bu güne kullanmaya devam etmekdeyim.. Acaba Kart cüzdanım içinde kredi kartları olduğu düşünülerek çalınmış ve hale aktif olan hattım o süre zarfında kullanılmış ola bilirmi ? eğer ki öyleyse ne yapmam gerekir.. Sonuçta Hattımı taşıdığım ve hattımın aktif olduğu tarih ve o hattımı hangi cihazlarda kullandığım açıkca görülür buda benim için geçerli bir delil değilmidir ? Bilgilerinizi bekliyorum teşekkür ederim..