İdari dava dairelerli kararı
Selamlar, danıştayın lehime kararı sonrası dosya idare mahkemesine tekrar gönderildi.İdare mahkemesi de danıştaya uyarak kararı lehimde onayınca çıkarıldığım işime 8,5 yıl sonra geri döndüm.Fakat idare kararı temyiz etti yani dosya idari dava dairelerine gitti.
1- Acaba hem idare mahkeme hem de danıştayın benim lehime karar vermesine rağmen idari dava dairelerinde benim aleyhime karar çıkabilir mi? (çıkma ihtimali nedir?)
2- Tahmini kesin karar ne kadar zamanda çıkar?
Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Cevap: İdari dava dairelerli kararı
bi karışıklık var idare kararı temyiz edebilir de dava nasıl idari dava dairelerine gidiyo onu anlamadım.İdare mahkemesi kararında direnirse gider
davalı olduğum kurum idare mahkemesinin işe dönüş kararını temyiz ettiğinden dosyanın bu sefer danıştaya değil de (çünkü danıştayda benim lehime karar vermişti) idari dava dairelerine gideceğini öğrendim.
Alıntı:
büyükdoğu rumuzlu üyeden alıntı
davalı olduğum kurum idare mahkemesinin işe dönüş kararını temyiz ettiğinden dosyanın bu sefer danıştaya değil de (çünkü danıştayda benim lehime karar vermişti) idari dava dairelerine gideceğini öğrendim.
İDDK'ye değil aynı Daireye gider. Şayet, İdare Mahkemesi Sn. peçenek'in dediği gibi, Danıştay'ın bozma kararına uymaz ve önceki kararında ısrar ederse dosya bu kez İDDK'ye gider diye biliyorum.
Benim de Danıştay'ın lehime bozma kararı verdiği dava dosyasında İdare Mahkemesi bozma kararına uymuş, idare temyiz ettiğinde karar aynı daireye giderek onanmıştı. İdarenin karar düzeltme talebi de yine aynı daireye gitmiş ve reddedilmişti. Yani, içiniz ferah olsun...
bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
herhangi aleyhinize bir durum olmayacağı kanaatindeyim
Benim de Danıştay'ın lehime bozma kararı verdiği dava dosyasında İdare Mahkemesi bozma kararına uymuş, idare temyiz ettiğinde karar aynı daireye giderek onanmıştı. İdarenin karar düzeltme talebi de yine aynı daireye gitmiş ve reddedilmişti. Yani, içiniz ferah olsun...[/QUOTE]
Peki, bu süreç toplamda ne kadar sürede sonuçlanır. Yani kesin karar süresi 2 yılı bulur mu?
Dosyaniz esas mahkemesine doner. Mahkeme kararinda israr edebilir etmez ise 30 gun icinde danistayin kararina uyar ve karar verir