4,5 sene önce bir işyerinde 7 ay sigortasız çalıştırıldım, dava açsam 7 aylık sigorta primimin yatırılması söz konusu olur mu?
iyi niyetli olarak ceza almalarını istemediğimden ilk, sözlü olarak geçmiş yıllara ait 7 aylık sigortamın yatırılmasını isteyeceğim, bu adamların eski sigortalarımı yatırabilme imkanları var mı? ceza alırlar mı?
Eğer olumsuz bir cevap alırsam dava açacağım, kazanma durumum olabilir mi? bir iki şahidim var? başka bir kanıta ihtiyaç var mı?
Ayrıca 4 buçuk sene önce başlayıp yedi ay çalıştım. Zaman aşımı söz konusu mu?
Cevap: 4,5 sene önce bir işyerinde 7 ay sigortasız çalıştırıldım, dava açsam 7 aylık sigorta primimin yatırılması söz konusu olur mu?
Elbette sigortasız çalıştırdıkları için ceza almaları durumu var.
Şahitleriniz sizinle aynı dönemde aynı yerde çalışan kişilerse, etkili olur. Orada çalıştığınızı ıspatlayacak belgeler varsa faydası daha çok olacaktır.
Bir okulda 6 ay sigortasız çalıştırıldım, ceza almalarını da istemiyorum. karşılığında para istesem, sigortamı ben yatırabilir miyim?
Amacım aslında 6 aylık sigortamın yatması idi. Şahitlerimi ve delil olacak belgelerimi hazırlamıştım. fakat 25-50 bin tl ye kadar cezası olduğunu öğrenince açmayayım dedim. Bir önceki müdür acımasızdı, onun yaptığı hatayı buna da yüklemek istemiyorum açıkçası. Benim merak ettiğim dava açmadan öyle bir para istesem ki 6 aylık sigortamın karşılığı olsa ve 6 aylık sigortamı ben kendim ileride sigortasız kaldığım bir dönemde yatırsam... Bu mümkün mü? mümkünse eğer ne kadar para istemem gerekli?
Söylediğiniz tutara göre para istemeyi düşünüyorum.
Yada acıma acınacak konuma düşersin git davanı aç mı dersiniz?
Cevap: Bir okulda 6 ay sigortasız çalıştırıldım, ceza almalarını da istemiyorum. karşılığında para istesem, sigortamı ben yatırabilir miyim?
bir üstteki yazıma cevap verebilecek olan varsa sevinirim çünkü ona göre konuşacağım
Cevap: Bir okulda 6 ay sigortasız çalıştırıldım, ceza almalarını da istemiyorum. karşılığında para istesem, sigortamı ben yatırabilir miyim?
Alıntı:
cekmecee rumuzlu üyeden alıntı
Yada acıma acınacak konuma düşersin git davanı aç mı dersiniz?
Bence bu olmalı.
Geliri asgari ücret ile asgari ücretin 2 katına kadar olanlar için Genel sağlık sigortası primi aylık 145tl civarıdır.
Soruna cevap veren olmaz muhtemelen. Nedeni ise sigortalı olmak gereken hizmet süresi yerine para talep etmek gayriresmi bir yoldur. Yani hukuka uygun değildir. Sigortasız işçi çalıştırmak suçtur. işverenin bunu anlaşmalı dahi olsa yapmaması gerekirdi. En doğru yöntem; o işyerinde çalıştığını belgeleyerek geriye dönük sigorta girişinin yapılmasını sağlamak olduğu kanaatindeyim.
git ver mahkemeye ben 150 tl para koparabıldım hak yedıler ondan sonrada beklıyoruım sıgortaya sıkayet edıcme sigortasız bır ıscı alsınlar beklıyorum