Eksik gelen ürüne rağmen ödeme talep ediliyor.
Merhaba arkadaşlar,
Kısmetse 3 hafta sonra evleniyorum ve hemen hemen her evlenen kişiden başından geçen ev dizme sıkıntılarını bende yaşıyorum.
15.03.2015 tarihinde bir firmadan yatak odası siparişi verdim. Toplam değeri 2500 TL ydi, bende 200 TL kapora bıraktım. Ürün teslim süresi 1 hafta olarak belirlendi.
Ancak bu sürede teslim edilmedi ve aradan 18 gün geçtikten sonra ürün geldi, eve çıkardık derken yanlış ölçüde ürün gönderdikleri için tekrar geri götürdüler. Bunun üzerinden bir 10 gün daha geçti, tekrar getirdiler bu sefer de yatağın başlığının gelmediğini acil olan başka müşteriye verdiklerini belirttiler, yatakta bizim istediğimiz modelden kalmadığı için farklı model ürün geldi.
Buna istinaden bu ürünleri kabul etmediğimi ve sadece dolap ve komidinin kalmasını geri kalan yatak ve bazayı iade edeceğimi söyledim. Toplam olarak 1000 TL bedel ödememin yeterli olacağını telefonda teyit ettikten sonra baza ve yatağı gelen nakliyeci arkadaşlara iade ettim.
Geri kalan 800 TL lik tutarın ödemesini bugün yaptım, ancak bana firmadan 2300 TL toplam borcunuz vardır, ödeme yapmazsanız hukuki işlem başlatılacaktır diye mesaj attılar. Firmayı arıyorum, ne ödemesi ürünleri iade ettim kalan bedeli de yatırdım diye, elimizden ilk imzaladığın belge var, iade etmeseydin diye alaycı bir tavırla muhatap görüyorum.
Lütfen bana yardım edin, bu dolandırıcılara karşı ne yapabilirim ?
Cevap: Eksik gelen ürüne rağmen ödeme talep ediliyor.
Tüketici hakem heyetine başvuru yapmanızı tavsiye ederim. Ayıplı veya istediğiniz özellikteki mobilya siparişini gerçekleştiremeyenler cezasını ödemeli.