Dosya Avukatlık Ücreti Karmaşası Hakkında???
Arkadaşlar selamlar,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Konu:
2011 yılında alacağımdan ötürü avukata vekalet vermiştim. İcraya gitmiştik. Borçlu ödeyeceğini söylemesine rağmen borcunu ödemedi.Dosya sallantıdaydı, o gün için bir netice alamamıştık. Şimdi ise yeniden 1 hafta önce borçlunun yeni adresini tespit ettim. Adliyeye gittiğimde dosyanın arşive kaldırıldığını öğrendim. Dosyaya yenileme yapmak gerekliymiş. Yenileme yaptım. Daha önceki dosyaya bakan avukat gerekeni yapamadığı için yeni bir avukata dosyayı vermek istedim. Bu avukat arkadaşımız ise; "Alacak dosyamızdaki daha önceki avukata, %12 avukatlık ücreti ödemeniz gerekiyor ve ancak ücreti ödedikten sonra ben o dosyayı alabilir ve takip edebilirim" dedi.
Daha önceki avukat arkadaşımız işimizi takip edememiş, alacağımızı tahsil edememiştir.
Ben tahsil edilmeyen dosyanın ne-hangi avukatlık ücreti ödeyeceğim? Avukat dosyayla ilgilenmemiş ve dosya zaten arşive kalkmıştı. Beni bu konu hakkında bilgilendirmenizi rica ediyorum.
Cevap: Dosya Avukatlık Ücreti Karmaşası Hakkında???
Geçende büromu temizlettim. Pırıl pırıl oldu. Temizlikçi kadına yarın gelip parasını almasını söyledim. Ertesi gün büroya girince her yerin tozlandığını gördüm. Bence temizlikçi işini yapmadı. Şimdi ben bu temizlikçiye para ödemesem olur mu?
Bir de geçen gün dedemi özel hastaneye götürdüm. Doktor bir türlü iyileştiremedi. Bence doktor işini yapamadı. Şimdi ben hastane parasını ödemesem olur mu arkadaşlar?
Alıntı:
xxpenguenxx rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar selamlar,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Konu:
2011 yılında alacağımdan ötürü avukata vekalet vermiştim. İcraya gitmiştik. Borçlu ödeyeceğini söylemesine rağmen borcunu ödemedi.Dosya sallantıdaydı, o gün için bir netice alamamıştık. Şimdi ise yeniden 1 hafta önce borçlunun yeni adresini tespit ettim. Adliyeye gittiğimde dosyanın arşive kaldırıldığını öğrendim. Dosyaya yenileme yapmak gerekliymiş. Yenileme yaptım. Daha önceki dosyaya bakan avukat gerekeni yapamadığı için yeni bir avukata dosyayı vermek istedim. Bu avukat arkadaşımız ise; "Alacak dosyamızdaki daha önceki avukata, %12 avukatlık ücreti ödemeniz gerekiyor ve ancak ücreti ödedikten sonra ben o dosyayı alabilir ve takip edebilirim" dedi.
Daha önceki avukat arkadaşımız işimizi takip edememiş, alacağımızı tahsil edememiştir.
Ben tahsil edilmeyen dosyanın ne-hangi avukatlık ücreti ödeyeceğim? Avukat dosyayla ilgilenmemiş ve dosya zaten arşive kalkmıştı. Beni bu konu hakkında bilgilendirmenizi rica ediyorum.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Geçende büromu temizlettim. Pırıl pırıl oldu. Temizlikçi kadına yarın gelip parasını almasını söyledim. Ertesi gün büroya girince her yerin tozlandığını gördüm. Bence temizlikçi işini yapmadı. Şimdi ben bu temizlikçiye para ödemesem olur mu?
Bir de geçen gün dedemi özel hastaneye götürdüm. Doktor bir türlü iyileştiremedi. Bence doktor işini yapamadı. Şimdi ben hastane parasını ödemesem olur mu arkadaşlar?
Temizlikçi veya doktor, olur haklısın, ödemene gerek yok derse,
elbette olur.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Temizlikçi veya doktor, olur haklısın, ödemene gerek yok derse,
elbette olur.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Peki güzel arkadaşlar,
Bir dosyaya giren her avukata istediği kadar ücretmi vereceğiz yani? Yasal prosedür nedir?
2011 yılında vekalet verirken bir ücret te belirtilmiştir mutlaka, o ücreti ödemeniz gerekir.
Evet, vekalet verdiğiniz her avukata bir ücret ödemek zorundasınız.
Arkadaşlar Ciddi bir konuda sizden bilgi almak için soru sordum fakat işi sulandırmaya gerek yok lütfen.
Peki sayın Erdoğan bey ve Ciddi arkadaşlar,
Avukata baro tarafından verilen %12'lik Avukatlık Ücreti, Tahsil Ettiği parayla çarpılarak çıkan meblağ Avukatlık Ücreti olarak veriliyor. Sıfır para tahsil edip dosyayı takip etmeyen-ilgilenmeyen-bi sonuç alamayan, alacak dosyasını işlemden kaldıran bir avukat arkadaşımıza ne ücreti verilecektir???....
İzmir barosu 2015 yılı avukatlık asgari ücret tarifesini ve avukatlık kanunu 172.maddeyi inceleyebilirsiniz.
http://www.izmirbarosu.org.tr/sayfal...C4%9Finde.aspx