tazminat talepli boşanma davası
öncelikle herkese merhaba
8 aylık evliyken eşim şiddetli geçimsizlik nedeniyle ailesinin yanına kendi isteği ile dönüp çekişmeli boşanma davası açtı. Giderken yanında düğünümüzde takılan tüm altınları ve nakit paraları götürdü. Dava açtıktan sonra evimize posta ile gelen dilekçede altınları bizim aldığımızı, kendisinin mağdur olduğunu, kendisine dayak atmak şöyle dursun, tek kötü söz söylemekten kaçındığım halde sürekli dayak yediğini de iddia etmekte. İlk duruşmaya 1 ay önce çıktık hakime de dayak yediğini iddia etti hakim darp raporu sordu yok dedi. Ayrıca mahkemede daha yüksek maaş aldığı eski çalıştığı işyerinden zorla benim onu çıkartıp daha düşük bir maaşla başka bir işe koydurduğumu iddia etti. Oysa ki eski çalıştığı yerde aldığı maaşı şimdi çalıştığı yerdekinin yarısı kadar idi. avukatım aracılığı ile Mahkemeden eski işyerindeki bordrosu ile yeni işyerinde çalıştığı maaş bordrolarının karşılaştırılmasını talep ettik. Buna mukabil mahkemeden 8 aylık evliliğimize karşın 100.000 TL maddi tazminat, 100.000 TL manevi tazminat talep etmekte.
Ben erkek olan tarafım, üzerime kayıtlı hiçbir ev, arsa, araba vs. yok ailemin 8 yıl önce aldığı evde oturduk ev annemin üzerine kayıtlı. Evlilik birliği içinde de herhangi bir mal sahibi olmadık. Şimdi sizden öğrenmek istediğim hususlar ise,
- eşim talep ettiği tazminatın ne kadarını mahkeme sonucunda alabilir, veya alabilirmi ? mağdur olduğu bir durum yok kendisi gittiği gibi çocuğumuz da yok şu anda da benimle birlikte halen aynı işyerinde sigortalı olarak çalışmakta. benim tazminat ödememem için ne yapmam gerekebilir ?
- giderken götürdüğü ziynet eşyaları hakkında ne yapabilirim ?
- eski işyerindeki maaşı ile yeni işyerindeki maaşını kıyas edip mahkemedeki yalanını nasıl çürütebilirim ?
teşekkürler.
Cevap: tazminat talepli boşanma davası
Ziynet eşyalarını götürdüğünü / sattığını / harcadığını / birisine verdiğini / hibe ettiğini ispatlayamazsanız takıların bedelini ödersiniz..
Maaş bordrolarını karşılaştırsanız bile bu sizi mahkemede çok haklı yapmaz. Kadınlar boşanma davalarına zaten 2-3 / 0 önde başlıyorlar.
Şiddet olmadığını ispat yükü sizde değil, şiddetin olduğu ispat yükü eşinizdedir.. ispat edemezse eliniz kuvvetlenir.
Çocuk yok ve çalışıyorsa tedbir / destek / iştirak / yoksulluk nafakası bağlanmaz.
Tazminatı belirleyen ise kusur oranıdır. Sizin kusurlu olduğunuz ortaya çıkarsa tazminat ödersiniz, ancak ne kadar olacağına hakim karar verir.. eşiniz 100 istedi diye 100 vermez hakim..
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Ziynet eşyalarını götürdüğünü / sattığını / harcadığını / birisine verdiğini / hibe ettiğini ispatlayamazsanız takıların bedelini ödersiniz..
Maaş bordrolarını karşılaştırsanız bile bu sizi mahkemede çok haklı yapmaz. Kadınlar boşanma davalarına zaten 2-3 / 0 önde başlıyorlar.
Şiddet olmadığını ispat yükü sizde değil, şiddetin olduğu ispat yükü eşinizdedir.. ispat edemezse eliniz kuvvetlenir.
Çocuk yok ve çalışıyorsa tedbir / destek / iştirak / yoksulluk nafakası bağlanmaz.
Tazminatı belirleyen ise kusur oranıdır. Sizin kusurlu olduğunuz ortaya çıkarsa tazminat ödersiniz, ancak ne kadar olacağına hakim karar verir.. eşiniz 100 istedi diye 100 vermez hakim..
peki takıları götürdüğünü nasıl ispat edeceğim şahitler ile mi ?
Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar
İşte orası muallak. Takıları götürdüğü tarihten sonrasına ait olmak üzere; eşinizin üzerinde takılıyken fotoğrafın bulabilirseniz, sattığını, bozdurduğunu, harcadığını bilen gören tanık olan birilerini bulabilirseniz, ya da beklenmedik bir şekilde o takıların ederi kadar bir yatırım (ev / araba/ iş yeri vs) edinme durumu var ise... ispat edilebilir.
Yok değilse.... hakimin insafına adaletine, eski eşinizin vicdanına kalıyor durum..