Cevap: boşanma davası hk.
Babanızdan boşanacak olan kişi siz değil, annenizdir. Çocuğun babadan boşanması gibi bir kavram dünya hukuk sistemlerinde mevcut değildir. Bahsettiğiniz konulara fazlaca müdahil olmamanız (ne kadar haklı gerekçeleriniz olsa da) bir hukukçu olarak tavsiyemdir. Dünya tersine dönse de beğeneseniz de beğenmeseniz de şimdi belki adını ağzınıza almak istemediğiniz baba, ileride size çok gerekecektir.
Anneniz bu gerekçeleri delil olarak kullanmak istiyorsa kullanabilir ve bunlar hakimde boşanma yönünde olumlu kanaat oluşturur. Ama size abi tavsiyesi sakın bu konuların tarafı olmayın. Anlamadıysanız yıllar sonra anlayacaksınız dediğimi.
Saygılar.
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Babanızdan boşanacak olan kişi siz değil, annenizdir. Çocuğun babadan boşanması gibi bir kavram dünya hukuk sistemlerinde mevcut değildir. Bahsettiğiniz konulara fazlaca müdahil olmamanız (ne kadar haklı gerekçeleriniz olsa da) bir hukukçu olarak tavsiyemdir. Dünya tersine dönse de beğeneseniz de beğenmeseniz de şimdi belki adını ağzınıza almak istemediğiniz baba, ileride size çok gerekecektir.
Anneniz bu gerekçeleri delil olarak kullanmak istiyorsa kullanabilir ve bunlar hakimde boşanma yönünde olumlu kanaat oluşturur. Ama size abi tavsiyesi sakın bu konuların tarafı olmayın. Anlamadıysanız yıllar sonra anlayacaksınız dediğimi.
Saygılar.
hocam cevap için teşekkürler. bu işlerle ben ilgileneceğim, annem açık konuşmak gerekirse biraz anadolu kadınıdır ve bu işlerden pek anlamaz, facebook'un ne olduğunu bile bilmez. ben olmasam boşanamazdı bile. ayrıca ben hiç babam var gibi hissetmedim, hayatım nefret etmekle geçti :) şu boşanma olayı olduktan sonra evlenip çocuklarım olduğunda torunlarını bile göremeyecek.yine de tavsiyeniz için teşekkürler.
bu smsleri, facebook mesajlarını nasıl delil olarak kullanabileceğim hakkında fikriniz var mı ?
bende bişi sorabilirmiyim sorucağım soruya uygun başlık bunu bulabildim 03/2013 tarihinde boşanma davası açtım eşime hakim boşanma kararı verdi fakat eşim tebliğatı almayıp imza atmadığı için hala boşanamadım resmi gazete yolu içinde uygun birikimim yok 3 yıl birlikte yaşamadığımızı ıspatlar isem boşana bilirmişim bana yardımcı olabilirmisiniz nasıl boşanıcam