Herkese merhabalar. Hocalarım/üstdalarım 11 ocak 2015 tarihinde çift şeritli bölünmüş yolda 130 ile giderken radar uygulama levhası olmadığı halde pusuya yatan radara yakalanmışım. Neyse efendim ceza kesilmiş 390 tl sözde tebligatta yollanmış hatta teslim bile edilmiş. Ben radar cezası yediğimi 10.04.2015 tarihinde tesadüfen mtv ikinci taksidim ne kadar olacak ona bakarken ceza işlemleri bölümünde gördüm.Üstelik ne tarafıma ulaşan tebligat var ne de teslim aldığım hiçbir belge yok.Suç ptt'de mi? Trafikte mi ben anlamadım. Cezayı ödeyeceğim ödemesine ama daha önce aynı şekilde bir vatandaş yargıtaya itirazda bulunmuş ve devlet vatandaşına tuzak kuramaz deyip radar levhası olmayan yerde radar uygulaması yapılamaz deyip cezayı iptal etmişti.Birincisi benim geçtiğim yol ki her gün işe gitmek için bu yoldan geçiyorum. Kesinlikle radar uygulama levhası yoktur. İkincisi tebligat yapılmadığı halde nasıl oluyor da teslim edilmiş deniyor? bunda itiraz hakkım var mı? Cezayı ödemekle yükümlü müyüm? Bir diğer mevzu trafik şubeye gittim niçin ceza kesildiğini öğrenmek istemiştim ikinci bir cezam daha çıktı. Bu sefer aynı şekilde çift şeritli duble bölünmüş (orta refüjlü) yolda 109 km ile giderken yine aynı şekilde ceza kesmişler.Henüz internetten görünmüyor ama oradaki polisler ilettiler bana.ALLAH Aşkına ısrar ettim oradaki polislere hocam duble bölünmüş yolda hız limiti 110 km'dir diye inatla red ettiler hayır 90 km'dir diye. Ulaştırma Bakanlığı Karayolları sitesinden bakıyorum http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/S...Sinirlari.aspx hız sınırı 110 diyor.Ama adamlar 190 lira ceza kesilmi dediler.Henüz internette görünmüyor. Bunlara nasıl itiraz edebilirim itiraz edersem lehime sonuçlanma durumu olabilir mi? Mahkeme mahkeme uğraşacağım en azından sonuç alabileceksem düşeceğim peşine.Cevaplayacak değerli hukuk üstlerime şimdiden teşekkürlerimi sunarım.Kolay gelsin.