Tarla ve Kentsel Dönüşüm Hakkında.
Merhaba,
Erzurum/Palandöken/Kazımyurdalan'da 164 ada ve 13 parselde 19,251M2'lik dededen kalma bir tarlamız var.
Erzurum Büyükşehir belediyesi buranın kentsel dönüşüme girdiğini 2. Etap'ta toki evleri yapılacağını ve tarla vasfında olduğundan M2 fiyatına 165TL vermektedirler. Oysa tarlanın rayiç bedeli 55TL.
Benim sorum;
1-Kentsel dönüşüme giren bir tarla , tarla vasfından mı değerlendirilir yoksa kentsel dönüşüme girdiği için 2 katlı imar durumunamı girer ? (Belediyeden sorduğumuzda 2 katlı evler yapabileceğimiz söylenmişti)
2-Belediyede Tarlanın Rayiç bedeli 55TL iken belediyede bize neden 165TL veriyor?
3-Benim nasıl bir haklarım olabilir ? Vermek istemesem bunun yerine bana ev verebilirler mi ?
Cevap: Tarla ve Kentsel Dönüşüm Hakkında.
Malsahibi olduğunuz gayrimenkul ne ise ona göre kentsel dönüşüm hesaplanır. Yani evse ev üzerinden , arsa ise arsa rayiç bedeli üzerinden ödenir.
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Malsahibi olduğunuz gayrimenkul ne ise ona göre kentsel dönüşüm hesaplanır. Yani evse ev üzerinden , arsa ise arsa rayiç bedeli üzerinden ödenir.
Merhaba Basri Bey,
Peki verdikleri parayı kabul etmeyip benim hisseme düşen 1250M2'lik yer için belediye sınırları içerisinde aynı değere sahip farklı bir yerde tarla verilmesini istiyebilirmiyim ?
Yani para istemesem yerine farklı bir yer istesem ?
İyi çalışmalar.
Alıntı:
Keremli rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Basri Bey,
Peki verdikleri parayı kabul etmeyip benim hisseme düşen 1250M2'lik yer için belediye sınırları içerisinde aynı değere sahip farklı bir yerde tarla verilmesini istiyebilirmiyim ?
İyi çalışmalar.
Konu günceldir.
Konu Günceldir.
Merhaba Basri Bey,
İyi çalışmalar.
Belediyeye sormalısınız bunu. Eğer ellerinde buna uygun bir yer varsa encümen kararı ile satışa çıkartabilirler. Satışa çıkınca artırmaya girip alırsınız. Ya da parayı alıp kendiniz satan bir vatandaştan satın alabilirsiniz.
Belediye muhtemelen Bedel Tesbit Davası açacak.
Belediye ilemi irtibata geçeceğim yoksa mahkemede halimemi söylemem gerekiyor ?
Alıntı:
Belediye muhtemelen Bedel Tesbit Davası açacak.
Belediye ilemi irtibata geçeceğim yoksa mahkemede hakimemi söylemem gerekiyor ?
Desteğinizi rica ederim.
Biraz önce Alo 181'i aradım. Diyorki Üzerinde ev veya bina olması gerekir ki kentsel dönüşüme girsin. Eğer tarlaysa kentsel dönüşüme girmez. deniyor. Belediyede Kentsel dönüşüme girdi diyor. Bizim tarla üzerinde hiç bir yapı yokki. Neden kentsel döünüşüme girdi anlamadım.
Alıntı:
Biraz önce Alo 181'i aradım. Diyorki Üzerinde ev veya bina olması gerekir ki kentsel dönüşüme girsin. Eğer tarlaysa kentsel dönüşüme girmez. deniyor. Belediyede Kentsel dönüşüme girdi diyor. Bizim tarla üzerinde hiç bir yapı yokki. Neden kentsel döünüşüme girdi anlamadım.
Merhaba,
Aslında öğrenmek istediğim şey
Bizim tarlanın hemen 300M aşağısında toki konutları yapıldı.Şimdi sıra 2. Ethap yani bizim tarlaya sıra geldi. Orda da toki konutları yapılacak fakat belediye sadece 80tl m2 s,ne veriyor.
Bende diyorum ki madem altta toki konutları yapılmış. Muhtemelen imarda vermişlerdir.
Niye 80TL veriyorlar.
Bu konuda ne yapabiliriz ?