Babadan kalan is yeri ile ilgili kiracılık hakları
oncelikle selam.babam gecen yil vefat etti.babamin islettigi bir is yeri vardi.vefat edince butun borclarini,vergi dairesiyle ilisigini kestik.yani kapatma islemlerini yaptik.babamin is yeri belediye dukkaninda 25 senelik kiraciydi.simdi annem ve kiz kardesim isyerini devretmeye calisiyormus.fakat alacak sahis belediye dukkani guzel yerde diye belediyeden isi baglayip devren kiralik olarak almaya calisiyormus...fakat babamin mirqscisi olarak yapilan pazarliktan kisaca hicbir seyden haberim yok..hep sagdan soldan duyuyorum..kisaca benim hakkimi gasp edecekler..zaten duyumlarda bu yonde.5 sattiysa bana 1 diyecek.hatta alan kisiyede boyle dedirtecekler..ben bu durumda hakkimi nasil korumaliyim
Cevap: Babadan kalan is yeri ile ilgili kiracılık hakları
belediye dukkanin kullanim hakkini vermiyormus.is yeri icerisindeki malzemeleri satacaklarmis.boyle bir durumda benden habersiz bu satis yapilabilirmi.bunu engellenek icin ne yapabilirim.neticede bu dukkanin mallarinda benimde miras hakkim var.fakat veraset ilami cikarken ev ve tarlayi 8 paya bolmus mahkeme.2 pay anne 3 pay ben ve 3 pay kiza dusmus..fakat dukkanla ilgili veraset ilaminda bir sey yoktu..tasinmazlar haricindeki dukkan gibi seylerle ilgili yasal dayanak nedir..yani dukkan uzerindeki benim hakkim nedir..benden habersiz satilirsa ne yapmaliyim.