ürün için ödeme yapılması ama adamın dolandırıcı çıkması
merhaba,
bir sitede açtığım bir ilan üzerine biri beni skype üzerinden ekledi. daha sonrada o siteden bir profil gösterdi. istanbuldaki bir mağazada çalıştığını ellerinde ikinci el istediğim telefondan olduğunu söyledi. daha sonra bir numara verdi ve telefonunu sahibiyle görüşebileceğimi söyledi. bende önce telefon sahibi sandığım kişiyle görüştüm. o arkadaşın dediği her şeyi teyit etti. sonra internetten gösterdiği mağazadaki yeri aradım verdiği ismi sordum. onlarda o arkadaşın diğer dükkanda olduğunu söyledi. şube yani.
sonra ikna oldum çünkü 2-3 yerden teyit aldığımı sanıyordum. verilen hesaba eft yaptım. ve sonrası malum.
elimde skype yazışmaları, telefon numarası ve açıklama kısmına alınacak ürünün açıkça yazıldığı bir eft dekontu var. ayrıca aynı şahsın daha bir çok dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.
şimdi yarın gidip şikayetçi olacağım fakat neleri yanımda almam lazım tam bilmiyorum. skype logları dışında ne yapmam lazım? diğer dolandırıcılıklarının çıktısını da alayım mı acaba?
yol gösterirseniz sevinirim. iyi çalışmalar.
Cevap: ürün için ödeme yapılması ama adamın dolandırıcı çıkması
Bu suç aslında dolandırıcılık olarak düşünülse de güveni kötüye kullanma suçu olduğuna karar veriyor Yargıtay. Ama suç tipi ne olursa olsun savcılık yazışmaları ve özellikle banka dekontunu delil olarak kullanacaktır.