Boşanma davasında Kredili evin durumu
Mrb.
08.04.2015 Tarihinde eşim Tarafından Açılan bir boşanma davası var. Dava Günü Henüz belli değil. Bende Zaten eşimden Boşanmayı İstiyorum. Bu Boşanmayı anlaşmalı olarak yapma taraftarı değilim. Çünkü Maddi olarak isteklerini Karşılamam söz konusu değil.! Bu yüzden Boşanmamızın Hakim Tarafından Yapılmasını Tercih edeceğim. Boşanma süreci gerçekleştikten sonra,
Mal Tasfiyesi davasının ayrıca açılması gerektiğini öğrendim. Bu Davayı Açtıktan sonra :
Banka İpotekli Kredi Kullanılarak Almış Olduğumuz bir ev var. 10 Yıl vadeli. Daha Henüz 08.04.2015 Tarihine kadar, yani Boşanma davası açılış tarihine kadar 10.cu taksidi yatmış bulunmakta. Ev 10 Ay önce alındı Banka Kredisiyle...! Krediyi Ben tek başıma Maaşımla ödüyorum. Eşim zaten çalışmıyor Katkısıda yok, Olmadıda..! Tapuda Henüz Benim Üzerimde Aile Konutu Şerhi Koydurulmadı.
Bu evin Durumu Boşanma Davası Sonuçlandıktan sonra Ne olur ? Boşanmadan sonra Mal Paylaşımında Da Sorun Yaşayacagız anlaşmalı yapamıyacağımız bir Gerçek. Ayrıca Açacağımız Mal Tasfiye Davasında ,
Mal rejimi Tasfiye Davasında eve ödediğim Kredilerden Boşanma Davası açan Eşimin Katkı Payı alacağı doğuyor sanırım.? Nekadarlık Bir katkı öderim? Burada Kıstas Nasıl Belileniyor-? Boşanma Davasının AçıLdığı Tarihmi Baz Alınacak? , Yoksa Mal Tasfiye Davasının Açılış Tarihimi Dikkate Alınacak..?
Boşanma Davamız 1 yıl Sonra Gerçekleştiğini Varsayacak olursak , 08.04.2016 Da Bu sefer benim Bankaya Ödeyeceğim Kredinin Taksit Miktarıda 2 katına çıkmış olacak? Şu an bugün itibariyle 10 aylık tutarını ödemişim, 1 yıl sonra boşanmanın sonuçlanacağını kabul edersek bu ödeyeceğim tutar ise 22 ay olucak..!
Bu Konuda Yardım Ve Cevaplarınızı bekliyorum..
Cevap: Boşanma davasında Kredili evin durumu
Eşimin katkısı olmadı demişsiniz, olması gerekmiyor.Evlilik birliği içinde alınan malların hepsine ortaktır.Çekişmeli dava 3-4 yılda sürebilir.Bir avukatla takip etmek lehinizedir.
Evet eşimin Katkısının Olması gerekmediğini biliyorum. Benim aradığım sorunun cevABI BU DEĞİLKİ..!
Mal rejimi Tasfiye Davasında eve ödediğim Kredilerden Boşanma Davası açan Eşimin Katkı Payı alacağı doğuyor sanırım.? Nekadarlık Bir katkı öderim? Burada Kıstas Nasıl Belileniyor-? Boşanma Davasının AçıLdığı Tarihmi Baz Alınacak? , Yoksa Mal Tasfiye Davasının Açılış Tarihimi Dikkate Alınacak..?
Boşanma Davamız 1 yıl Sonra Gerçekleştiğini Varsayacak olursak , 08.04.2016 Da Bu sefer benim Bankaya Ödeyeceğim Kredinin Taksit Miktarıda 2 katına çıkmış olacak? Şu an bugün itibariyle 10 aylık tutarını ödemişim, 1 yıl sonra boşanmanın sonuçlanacağını kabul edersek bu ödeyeceğim tutar ise 22 ay olucak..!
Tasfiye tarihindeki değeri üzerinden hesaplanacaktır.
Alıntı:
galip29 rumuzlu üyeden alıntı
...... Mal rejimi Tasfiye Davasında eve ödediğim Kredilerden Boşanma Davası açan Eşimin Katkı Payı alacağı doğuyor sanırım.? Nekadarlık Bir katkı öderim? Burada Kıstas Nasıl Belileniyor-? Boşanma Davasının AçıLdığı Tarihmi Baz Alınacak? , Yoksa Mal Tasfiye Davasının Açılış Tarihimi Dikkate Alınacak..?
Mal davası bitip, onandıktan sonra taraflardan birisi malın tasfiyesini ister. tasfiye tarihindeki güncel bedelin üzerinden rıza yoluyla mahsuplaşabilirseniz sorun yok, değilse bilirkişi marifeti ile bedel belirlenir, bu bedel üzerinden mahsuplaşırsınız.
Mal davasında zaman aşımı süresi 10 yıl. Eşiniz akıllılık edip mal davasını 9 yıl 11 ay sonra açacak olursa, siz evin taksitlerini bitirmiş olursunuz, o d a borçsuz evin yarısının sahibi olur. Bir de böyle düşünün..
Kaç taksit ödediğiniz ya da kredinizin kaç kat arttığının hesabı yapılmaz, dava uzadıkça sizin zararınıza..
Sizin yerinizde olsam hemen şimdi o evi elden çıkartırım. Daha 10 ay ödemişsiniz, yolun başındayken dönün. boşanma davanız + mal davası nereden baksanız 3-4 sene sürer. Eşiniz boşanma davası bittikten sonra sizden bu paranın ancak yarısını talep edebilir,
Bu günkü değeri üzerinden mahsuplaşın. Elinizde 3 kalır 5 kalır ama size ait olan para olur.