Ekspertiz raporunda kusursuz görünen araç kusurlu çıktı
Merhabalar Kıymetli Hukuçularımız..
benim şöyle bir sorunum var dava açıp açmamak konusunda karasız kaldım yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.
Ben Bursa Arkas otomotivden 2013 yılında 2012 model opel corsa aracı 47170 km de 31500 tl ye satın aldım.satın alma işlemi yapmadan önce firma bana ekspertiz raporunu verdi ekspertiz raporunda aracın kusursuz olduğu yazmakta .bu rapora istinaden satış elemanı ile birlikte formu imzalayarak aracı satın aldım.
Ancak 68700 km deki aracımı 34500 tlye bir müşteriye satacakken tavanda boya çıkması nedeniyle satışı gerçekleştiremedim yine 2015 mart ayında yeni araç almak amacıyla aracımı takasa vermek istedim aracın tavanında boya olduğu söylendi birkaç yere baktırdım aracın tavanın boyalı olduğunu söylediler rapor aldım.bu raporla birlikte bu aracı bana satan arkas otomotive gittim aracın tavanının boyalı olduğunu budurumun tarafıma açıklanması gerektiğini söyledim(şahitlerim var).firma aracı 31500 tl ye geri alabileceğini söyledi ben bu duruma itiraz edincede bizden sıfır araç alırsanız sıfır araçla zararımın telafi edilebileceğini söylediler.(Şuan piyasa koşullarında aracın fiyatı35000-36000 arasında gözükmektedir). sonuç olarak ben bu aracı aldığım yere 31500 tl ye geri iade ettim bu geri iadeden yaklaşık olarak 3000 tl zararım oluştu.Ben dava açarak bu zararımı geri alabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim. iyi günler dilerim
Cevap: Ekspertiz raporunda kusursuz görünen araç kusurlu çıktı
Bir kere rakam fazla olduğundan tüketici mahkemesinde dava açmak gerek. Kendiniz takip etmeye kalksanız 1-2 sene gelip gideceksiniz duruşmalara. Avukat tutsanız zaten almak istediğiniz en az 3000 tl avukata gider. Karar sizin. Ben olsam uğraşmazdım açıkçası.