-
Velayet hakkında
merhabalar,
Ben 7 ay önce iki çocugumun dünyaya geldigi 17 senelik evliligimi 7 ay önce bitirdim,kendim halen şırnak ın bir üs bölgesinde rütbeli olarak askerim,boşanma esnasında,burada oldugumdan dolayı cocuklarımın velayeti ve benim evimde 3 sene oturma hakkını protokol ile eski eşime verdim,mayıs ayı itibari ile buradaki görevim sona erecek,bu nedenle cocuklarımın velayetini almak istiyorum,çocuklarımdan biri erkek 18 digeri kız 10 yaşında,velayeti aldıgımda annem bizim ile yaşıyacak ,askeri lojmanlarda kalıcam,eski eşim,bir fabrikada asgari ücret ile günde 12 saat çalışıyor,bu durumda velayeti alabilirmiyim,lütfen konu hakkında bilgi alabilirmiyim?
-
Cevap: Velayet hakkında
Oğlunuz 18 yaşını tamamladı ise alabileceğiniz bir velayeti yok zaten, tamamlamadıysa da, 18 yaşını tamamladığında reşit olacağından velayet hakkınız sona erecek.
Kızınız konusunda ise,
sizin daha iyi bir ücretle çalışıyor olmanız velayeti alabilmeniz için yeterli değil.
Eşinizin velayete uygun olmadığını ıspatlamanız gerek, onun gelir düşüklüğü sadece kendine ödeyecek olduğunuz nafaka miktarının atmasına neden olabilir.
-
Kızım benim ile yaşamak istiyor , oglum okumaya devam ediyor ve eski eşimin onu okutabilmesi imkansız.kızımın benim ile yaşamak istemesi bu konuda fayda saglamazmı ?
-
Kızınızın sizinle yaşamak istemesinin etkisi olabilir,
oğlunuz, ikinizin oğlu, velayeti ondan olduğu için sadece eşinizin eğitim masraflarını karşılaması gerekmiyor. Dediğim gibi, oğlunuzun velayetini almışta olsanız, 18 ini tamamladığı gün aldığınız velayet kalkacak.
-
Çok teşekkürederim,son sorum şu,benim kktc ye atanmam durumunda özel bir husus varmı ? ve mayıs ayında atamalar acıklandıgında mı başvurayım yoksa,yeni yerime yerleşincemi ?
-
Çocuğunuzun velayetini alsanız bile Daha önce bu forumlardan bildiğim kadarıyla KKTC çocuğun diğer velisinden muvavakatname olmadan ülkeye giriş yaptırmıyor. KKTC ye tayin durumunuz varsa velayet girişiminde bulunmanız havada kalabilir. Anneni muvavakatname vereceğini zannetmem.
-
askerlere o belge ihtiyacı yok,özel hudut belgesi ile geciyoruz,sanırım onun ile gidebiliriz,
-
Asker için değil, velayet altındaki çocuk için gerek,
annenin çocuğun sizinle seyahat edebilmesi için muvafakat vermesi gerek.