1 Aralık 2014 de işbaşı 17 Mart 2015 de istifa
Merhabalar,
1 Aralık 2014 de işe başladığım işlemeden il değişikliği ve maddi sıkıntılar sebebi ile istifa ettim 17 Mart'ta da iş ile ilişkim kesildi.
Ancak içerde alacak maaşım kaldı ve şirket için fişlerini ibraz ettiğim şirket harcamalarıma dair alacağım var. Şirket sahibi bayan işten çıkmamı istemediğinden beni zor durumda bırakmak adına şu an alacaklarımı ödemiyor. Hesap yapacağız dedi ve 1 ay oldu hesaplayamadı. Ben çalışırken 2 eleman işe girip çıktı aynı gün ödemelerini yaptı ama bana sinir olduğundan aynı şekilde işletmiyor süreci. Terbiye hududunu aşmak istemediğimi defadietle belirttim ancak zorluyor beni.
Ayrıca rastlantı sonucu öğreniyorum ki ben iş seyahatinde olduğum bir ara ssk'dan çıkışımı vermiş ertesi gün girişimi yapmış, KOSGEB'den bir çeşit hibe almak için yapmışmış, bunu istifa sonrası öğrendim. Bu konuda da benden onay alması gerekiyordu diye biliyorum.
ALO 170'i aradım. Sonraki süreci nasıl takip etmem lazım paramı alabilir miyim?
Cevap: 1 Aralık 2014 de işbaşı 17 Mart 2015 de istifa
İşçi alacakları ve haklarını almak için iş mahkemesine dava açmak gerekiyor. Ya da biraz daha bekleyin, ödemezse o zaman dava açarsınız. Çünkü mahkeme süreci uzun ve meşakkatli.