Tazmİnat davasi İle İlgİlİ bİlgİye İhtİyacim var
Sayın avukatlarım 2014'ün şubat ayından bu yana ve halen devam eden adli soruşturma içerisindeyim. Karar mahkemem 16 Nisan'da görülecek ve takipsizlik kararı verilecek, tarafıma isnat edilen suç kuruma zincirleme yasak eşya sokmak (ceza infaz kurumunda infaz ve koruma memuru olarak görev yapıyorum) sizlere sorum şudur;
bana yapılan haksızlıklar
1- mobbing uygulanması
2- iftira atılması
3- mesleki onurum ve haysiyetim
4- sürgün yemem
5- isnat edilmiş fakat ispatlanamamış suç veya suçlar
bu maddelere bakarak (hepsi delilli)
- beni ihbar eden kuruma üst sınır olarak açabileceğim tazminat davası miktarı nedir?
- Ya da açılacak davadan en yüksek talep edilebilecek tutar nedir?
Cevap: Tazmİnat davasi İle İlgİlİ bİlgİye İhtİyacim var
Maddi olarak bir kaybınız var o miktarı talep edebilirsiniz. Manevi olarak bir üst sınırı olduğunu sanmıyorum. Siz ne kadar isterseniz isteyin, ne kadar yıpratıldığınıza mahkeme karar vermektedir. Mobbing davasını idare aleyhine açacaksanız öncelikle belirlemiş olduğunuz miktarı idareden yazılı olarak talep etmeniz gerekir. Muhtemelen kabul edilmeyecek ve herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Sonra 60 gün içinde idareden ne kadar istediyseniz o miktar için idare mahkemesine dava açmanız gerekir. Delil olarak aklınıza gelecek herşeyi sunabilirsiniz. Belgeli olması yararınıza olur.
- - - Updated - - -
Talep ettiğiniz miktar arıttıkça dava açarken yatırdığınız miktar ona göre artmaktadır. Şöyle örnek verelim. 10,000 tl talep ettiğinizi düşünelim. 10,000x 0,014 = 140 tl tazminat isteminden doğan harç ödersiniz. Buna diğer harçlar ilave edilince 350 tl civarında bir ödemeniz olur.