-
Web sitesi satışı
Merhabalar, web sitesi işleriyle uğraşıyorum ve birkaç soru kafama takıldı.
1. Bir web sitesi yaptım ve sattım bunun vergisi vs olmalı mıdır? (Yıllık gelir belli bir düzeyde olmayınca gerekmiyor gibi yorumlar aldım tam bilgim yok.)
2. Şu an bir rutini yok birkaç site yaptım. Fakat bu işe yönelmeyi düşünüyorum ama tabii planlandığı gibi olmayabilir herşey o yüzden belli bir kâra geçmeden şirket vs açmayı düşünmüyorum bu sorun yaratır mı? Şirket açmak gerekli midir? (Şu an açmaya kalksam masrafı çıkartmam zor.)
3. E-ticarette faturalandırma olayı nasıl yapılır? Ürün olarak program, websitesi vs (elle tutulmayan) hizmetler satıldığında veya oyun parası satıldığında sonuçta bir kargo vs olmuyor bu yüzden fatura nasıl yapılması gerekir? Genellikle fatura gönderen görmedim bu işlerde. Rutini, yükümlülükleri nedir?
4. Satış gerçekleştirdiğimizde bu satışı fatura istenmesi halinde sanalpazar.com gibi siteler aracılığıyla hem taksitlendirip hem faturalandırsak yeterli olur mu?
İlginize teşekkür ederim. Konu yer olarak ticarette mi açmalıydım bilemedim ama sanki bilişim hukuku daha mantıklı geldi.
-
Cevap: Web sitesi satışı
Şu anda tam bir ticarethane gibi çalışmadığınızdan şirkete de faturaya da gerek yok. Mali sorumlulukları yerine getirmiş olmak adına sanalpazar com gibi siteler en azından vergi ziyaı yaşatmadığından daha akılcı çözümler.