Yargıtay Hukuk Dairesindeki Dosyam hakkında
Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeni ile 2011 senesinde çekişmeli boşanma davası açtım.Yerel aile mahkemesi 2013 senesinde kararını verdi ve karar temyize gitti.Yargıtay hukuk dairelerinde görüşülen dosyam ilkinde onanıp sonrasında tekrardan karar düzeltme talebiyle yargıtaya gönderildi.Yargıtay hukuk dairesinde ikinci kez görüşülen dosyada kararı düzeltme talebini kabul etti ve dosya benim aleyhime kararı düzeltildi.14,02,2014 tarihinde yerel mahkemede bir duruşma daha görüldü ve hakime hanım yargı yolu açık olmak kaydıyla kendi verdiği kararda direnilmesi kararı verdi.Dosya 25,06,2014 tarihinde Yargıtay hukuk genel kuruluna gönderildi.Uyap'ta kontrol ettiğimde dosyam arşivde ve henüz sonuçlanmadığını görüyorum.Öğrenmek istediğim;
Hukuk Genel Kurulundaki dosyam en fazla ne zamana kadar görüşülür?
Hukuk Genel Kurulundan çıkacak kararın tekrar temyiz edilmesi mümkün mü?
Uyap bilgi iletişim sisteminde dosya görüşülüyor olsa bile dosya durumu "arşivde" diye görünür mü? Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Yargıtay Hukuk Dairesindeki Dosyam hakkında
Dosyanın Hukuk Genel Kurulunda ne kadar sonuçlanacağını söylemek mümkün değil. HGK tahminen 1 yıl içinde karar verebilir. Bu kararı temyiz edemezsiniz. Uyap'ta arşivde görünmesinin nedeni sanırım hala dosyaya sıra gelmemiş olması.
Cevap: Yargıtay Hukuk Dairesindeki Dosyam hakkında
İletimi dikkate alıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim Basri bey.