Avukattaki icra borc haciz dosyasini öderken borclu ne yol izlemeli?
merhaba hacizde olan avukattaki dosyayı kapatmak istiyorum meblayı temın sagladım bu parayı guvenılır bır sekılde borcumuz kapatıldıgını ve ne sartlarda ne elge ıstemem gerektıgını bılmıyorum boyle durum yasayan arkadaslar varmı borc avukatamı verılmelı bankayamı yatırılmadı mahkemeyemı dogru yol nedır ve borcum ve davam hacızım olmadına daır ıspat ne belge alacagım yardımcı olurmusunuz
Cevap: avukattaki icra borc haciz dosyasini öderken borclu ne yol izlemeli
Avukatı arayıp tek seferde ödeme yapmanız durumunda ödemeniz gereken miktarı ve hesap numarası- dosya numarası bilgisini isteyin.
O hesap numarasına dosya numaralı borç ödemesi yazarak ödemenizi yapın.
En sağlam ve güvenilir yol borcu icra dairesine gidip son borç hesabını yaptırıp icra dairesinin banka hesabına yatırmaktır dekontu ibraz edip borcu yoktur yazısı almaktır.
tsk ederım bılgınız ıcın bu yolları ızleyecegım
- - - Updated - - -
avukat burosu bana parayı alın gelın ödemenızı ofıstede yapabılırsınız dedı ne kadar dogrudur bu guvenmelımıyım bu gorusmeye yada kabul edersem bu gorusme ve ödeme karsısında ne evrak almam gerekıyor dosyam ıle ılgılı calısma yapan hukukcu arkadastan
Borcunuz banka veya telefon, elektirik, doğalgaz, su gibi borçlardansa ödemenizi icra dairesine yapmanızı öneririm bu kurumların hukuk büroları çoğunlukla parayı tahsil ettikten sonra dosyaya bildirmez bildiren de uyaptan yazar atar dosyaya girmiş girmemiş takip etmezler sonra vatandaş açık kalan icra dosyasını kapattırmakla uğraşır durur bilahare eksik hesaplamışız bu kadar daha var diyenleri bile gördüm herkese tavsiyem borçlarınız bu türdense ödemenizi icra dairesine yapın senetse senediniz de avukattaysa ödemenizi alıp senedinizi isteyin alınca senedin sizin mi olup olmadığına da bakın yarın alırsın öbür gün alırsın sözleriyle dönmeyin derim.