Avukat boyle bir sey diyebilirmi ?
merhaba öncelikle vakit ayırıp okudugunuz ıcın tsk ederım. magdur sebeblerden dolayı ıcralık oldugum 2 banka var bir bankanın avukatı bana haciz islemleri icin su tarih su saatte eve gelecegini bildirdi ve evde olmamı ısteyen bır mesajda bulundu. kendisini aradığım da adımı soy adımı konu hakkında bılgı almak ıstedıgımde bana evine hacize gelinecek buz dolai bulasik makinasi yatak odasi haricinde. sunlari soyle camasir makinasini alacaklar lukstur camasir eldede yıkanabılırmıs tv luks ızlenmesede olabılırmıs koltuk takımı alınır yerdede oturular bılırmıs. ve kapınıza polis aracları hamallar kamyon ve icra memuru ile gelecegini soyledi sevgili hukukcu insanlar fakir ve yoksul bir aile yasantimiz var esim ben ve bir bebegimiz var istanbulda kirada gecekondu da yasiyorum belki evimden alacagi ne koltuk takimim ne camasir ne tüplü tv im satisa ciksa 200 lira etmez ama kafamdaki soru o kadar arastirma yapiyorum int uzerınden boyle haciz olmaz yaziyor iyi niyetli hukuk insanlari alamaz diyor kimisi vicdanına kalmıs avukatin icra memurunun diyor cahilim ilk okul mezunu bir insanım ne olur aydinlatin beni ne yapmam gerekiyor benim sesim dahi cikmaz bu saydiklarimi aldiklarında ama dogrumu yanlismi ne olur bunu cevaplayin bana rica ediyorum. ne yapmaliyim simdiden okuyan cevap yazan ellere tsk ederim
Cevap: avukat boyle bir sey diyebilirmi ?
konu ıle alakalı anladıgım tek sey cevap gelmedıgı ıcın bu hacız olaylarında evımızde hacız olurken kendı tarafımızda bır hacız ıflas kanunu avukatımız yoksa koyun mısalı ne yapsalar sesımızı cıkaramayacagız. o kadar ıncelemler yaptım hacızle ılgılı 82. maddeler dahıl ama ne bu yasaya uyuldgunu dusunuyorum neden ınsanların evınden 1 er adet esya da olsa luzumlu alınmadıgını haciz bir gercek ve bu konu ıle alakalı ne avukat ne hacız memurunun adil olmadıgını dusunuyorum ınsanlar aynı seyden muzdarıp tskler konuyu kapatabılırsınız sayın yonetıcı.
Bu konu forumda çok tartışıldı arama yaparsanız bilgilenebilirsiniz.
Alıntı:
cscs41 rumuzlu üyeden alıntı
ne avukat ne hacız memurunun adil olmadıgını dusunuyorum ınsanlar aynı seyden muzdarıp
Avukatlar ve icra memurları neden adil değillermiş? Siz o veya bu nedenle bankanın veya bir başkasının parasını alıp harcamışsınız. Onlar da bunu yasal yollardan geri istiyorlar. Alacağını isteyince adil olunmuyor mu yani? Bence ev haczini düşüneceğinize bir zahmet avukat gidip borcu nasıl öderim diye plan yapsanız?
Cevap: Avukat boyle bir sey diyebilirmi ?
Vicdanına kalmış diye bir şey söz konusu değil. Sadece eşya haczi ile ilgili yasa yeni çıktığında biraz karışıklık vardı. Fakat artık o karışıklıkta zaman içinde giderildi. Yargıtay içtahatlarını inceleyin. Tek olan Tv, bilgisayar haciz edilemiyor.
Devletin memuru yanlı davranmaz. Kimsenin evinede isteyerek gittiğini sanmıyorum. Görevini yapıyor.
İçinizin rahat etmesini istiyorsanız bulunduğunuz yerdeki icra müdürlüklerindeki memurlardan bilgi alabilirsiniz.
Borcu ödeyeceğiniz zaman banka ile temas kurun. İndirim talep edin ve ödemeleri bankaya yapın.