Kredi Kartı itirazına karşı tensip tutanağı?
Kredi kartı harcama itirazında bulunmuştum, bbbdk kararına karşı banka 11/02/2015 tariihinde tüketici mahkemesinde bana karşı dava açtı. Aradan 2 ay geçti ama bana tensip tutanağı vs. gelmedi.
Uyap bilgi siteminden detaya bakıyorum fakat sadece dosya numarası ve davacı davalı ve dava açık olarak gözüküyor.
Tensip tutanağı geçmi geliyor tensip tunağı hazırlandımı onuda bilmiyorum. Ne yapacağım bilmiyorum. Adliye bana çok uzak gidip soramadımda uyaptan takip etsem olurmu, yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Kredi Kartı itirazına karşı tensip tutanağı?
Davaya cevap süresi tebliğ tarihinden başlıyor. Bu nedenle sizin mahkemeye gitmenize gerek yok. 2 aylık süre ise makul. Mahkemeler davalara zor yetişir haldeler. Adalet reformu yapıp sözde yargıyı hızlandırdılar. Daha beter oldu. Hakimler daha fazla çalışıyor ama yargılama süreleri azalacağına arttı. Çünkü şimdiki iktidar olan AKP, hakimlere savcılara o kadar çok kırtasiye iş yükledi ki, yetişemiyorlar. Eskiden tensip zabtı yarım sayfayken şimdi çoğu 2 sayfayı geçer hale geldi. Bu da zaman ve emek kaybı ve vatandaşlar açısından gecikme demek.