Kira odemeyen kiraciyi yeni ev sahibi olarak cikarmak
Merhaba 19mart2015 te icinde kiraci bulunan bir evi satin aldim. Kiraci 5-6 aydir kirayi ve bina aidati odememis tapu alinmadan once eski ev sahibine icra davasi actirdik. Sonrasinda 23mart2015 te noterden 6 ay icinde bisaltmasi icin ihtar yolladik. Eski kira kontrati ekim 2013 te baslamis. Kiraci ile birturlu yuzyuze konusamadik 1 ay icinde bosaltacagini soyluyor ama inandirici gelmiyor kira ve aidat odeyecegini de dusunmuyorum. Kira odemeleri icin kontratta herayin ilk 5 gunu yaziyor. Bizim en kisa zamanda kiraciyi cikarmak icin ne yapmamiz lazim. Not: Ev yenimahalle belediye sinirlari icinde ve benim mamak belediye sinirlari icinde bir evim daha var esim ve benim baska evimizi yok kizim evli ve ayni sitede evleri var suan kayinbiladerim uzerine kayitli bir evde oturuyorum ve kiraci cikarsa ben orda oturacagim. Yardimci olmanizi rica ederim
Cevap: Kira odemeyen kiraciyi yeni ev sahibi olarak cikarmak
Evi boşaltacağına dair bir tahliye taahhütnamesi alınız. Kiranızı ödemez ise tahliye talepli icra takibi başlatabilirsiniz.
Cevap: Kira odemeyen kiraciyi yeni ev sahibi olarak cikarmak
Cevabiniz icin tesekkur ederim tahliye taahutnamesi imzalamayi redediyor. Bu durumda kira odemesi yapmadigi ilk ay dava acabiliyor muyum? Eski ev sahibine odeme yapmamis olmasi mevcut kira kontratini ve acacagim davayi etkiler mi? Halihazirda bina yonetimine 1565 tl yakit ve aidat borcu var. Birde tahliye talepli icra takibi dava suresi ne kadardir?